RENÚNCIA A WASHINGTON

La candidata de Trump a ambaixadora davant de l'ONU renuncia per tenir empleada una il·legal

Heather Nauert, que tenia una mainadera sense permís de treball, al·lega motius familiars

zentauroepp46997958 nauert190218110854

zentauroepp46997958 nauert190218110854 / MANDEL NGAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La decisió de Heather Nauert  de rebutjar ser nominada pelpresident dels EUA, Donald Trump, com a ambaixadora davant del’ONU  es deu que tenia una mainadera que, tot i que estava legalment al país, no posseïa el visat de treball apropiat.

El diari 'The New York Times', que cita persones familiaritzades amb el cas, informa que, malgrat que Trump havia anunciat com la seva candidataNauert, que havia treballat com a portaveu del Departament d’Estat, la seva nominació no havia sigut formalitzada. La informació, basada en declaracions de dos funcionaris de l’Administració, agrega que el procés de nominació s’estava duent a terme sense una verificació d’antecedents completa.

El diari relata que fins i tot el Departament d’Estat no havia presentat els documents necessaris al Senat (controlat pel Partit Republicà) que havia de ratificar la nominació de Nauert.

Raons familiars

Nauert va anunciar aquest dissabte la retirada de la seva nominació per raons familiars, segons va informar en un comunicat Robert Palladino, portaveu del Departament d’Estat.

Palladino va agregar que Trump farà "aviat" un anunci respecte a l’ambaixador dels EUA davant de les Nacions Unides, lloc que va ocupar Nikki Haley fins a finals de l’any passat.

Nauert va agrair a Trump i al secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, la seva confiança per considerar-la per al càrrec.

"No obstant, els últims dos mesos han sigut esgotadors per a la meva família i, per tant, és en el millor interès que retiri el meu nom de la consideració", va assenyalar Nauert, que va considerar "un dels honors més grans" haver servit durant els últims dos anys enl’Administració Trump.

Notícies relacionades

Pompeo, citat en el mateix comunicat, va destacar que Nauert va exercir les seves funcions amb "una excel·lència inigualable", mentre va acollir amb "gran respecte" la seva decisió.

Nauert, de 48 anys, va arribar al Departament d’Estat de la mà del llavors secretari Rex Tillerson l’abril del 2017, i entre l’abril i l’octubre de l’any passat també va exercir com a sotssecretària per a Assumptes Públics. A més, va treballar durant anys com a periodista per als canals Fox i ABC, i anteriorment va exercir com a consultora en temes de salut, segons el seu perfil a la seva web del Departament d’Estat.