atemptat

Mor assassinat un missioner salesià espanyol a Burkina Faso

Antonio César Fernández va ser tirotejat en un atemptat gihadista en què també van morir cinc funcionaris de duanes locals

antoniocesarfernandez2

antoniocesarfernandez2

2
Es llegeix en minuts

Un missioner salesià espanyol, a més de cinc funcionaris de duanes locals, van ser assassinats aquest divendres a Burkina Faso durant un suposat atac gihadista a la província de Boulgou, a 40 quilòmetres de la frontera sud del país, van informar aquest dissabte fonts de seguretat. Els fets van passar a la localitat de Nohao, pròxima a Ghana, quan un grup de gihadistes amb motocicleta va atemptar contra el lloc de duanes, atrapant al foc creuat el missioner Antonio César Fernández Fernández, de 72 anys.

El salesià va morir després de rebre tres trets durant l’atac, que es va produir a primera hora de la tarda de divendres, quan tornava a la seva comunitat a Ouagadougou amb uns altres dos religiosos, que van sobreviure. Els missioners tornaven a la ciutat després de celebrar a la capital del Togo, Lomé, una reunió de la Inspectoria Salesiana de l’Àfrica Occidental Francòfona, van informar els Salesians Espanya en el seu compte de Twitter i les xarxes socials.

Els terroristes també van cremar almenys tres vehicles, segons l’Agència Burkinesa d’Informació (AIB), que detalla que el vehicle en què es trobava el religiós va ser atacat en algun punt entre Cinkansé i Bittou.

Fernández, nascut a Pozoblanco (Còrdova) el 1946, era missioner des de 1982, any en què va fundar la presència salesiana al Togo i va fer d’aquest país de l’Àfrica Occidental la seva primera destinació, si bé en l’actualitat exercia a Burkina Faso.

Aquest atac s’emmarca dins del’onada de violència que fueteja Burkina Faso des del 2015, en un context que ha viscut un agreujament de l’amenaça terrorista les últimes setmanes després de la celebració de la V Conferència de caps d’Estat del G5 del Sahel, la presidència del qual va assumir la presidència rotatòria.

Notícies relacionades

El 4 de febrer, almenys 14 civils van perdre la vida en un altre atac gihadista, i dos dies abans, quatre empleats de la Creu Roja burkinesa van desaparèixer en un aparent segrest al nord del país.

Burkina Faso és un dels cinc països que componen el G5 del Sahel, juntament amb Mali, Mauritània, Níger i el Txad, grup que combat el terrorisme gihadista a la regió. 

Temes:

Burkina Faso