Un home mata cinc persones en una fàbrica d'Illinois després de perdre la feina

L'assassí, que ha sigut abatut per la policia, tenia 45 anys i havia sigut recentment acomiadat de la planta on va cometre l'atac

chicago / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia

Un home armat va matar divendrescinc persones i en va ferir almenys unes altres set, inclosos cinc policies, en una fàbrica de vàlvules industrials a l’estatd’Illinois. El tiroteig es va produir a la ciutatd’Aurora, situada a 65 quilòmetres de Chicago, poc després de la una del migdia. Quan els policies van arribar a la planta, amb prou feines quatre minuts després de ser alertats dels primers trets, van ser rebuts a trets, segons van informar les autoritats. El pistoler ha sigut identificat com Gary Martin, un home de 45 anys que havia sigut recentment acomiadat de la fàbrica que va atacar divendres per matar alguns dels seus excompanys. Martin va morir abatut en l’enfrontament amb els agents, no sense abans ferir-ne cinc. 

“És una vergonya que els tirotejos de masses com aquest s’hagin convertit en moneda comuna al nostre país”, va dir l’alcalde d’Aurora, Richard Irvin, després d’agrair el treball de la policia. “És una vergonya que un criminal fred i despietat sigui tan egoista com per pensar que té dret a acabar amb vides innocents”. El nom d’Aurora sembla ser un nom maleït. Fa set anys, en una localitat de Colorado amb aquesta mateixa toponímia, un jove amb seriosos problemes mentals va matar 12 persones en un cine i en va ferir unes altres setanta mentre veien una seqüela de Batman. Un crim horrorós que va servir per recordar al país que qualsevol lloc és susceptible de convertir-se en l’escenari de la pròxima matança: esglésies, escoles, discoteques, centres comercials, llocs de treball...

Notícies relacionades

Un dels empleats de la fàbrica d’Aurora va veure l’assaltant minuts abans d’escapar-se de la fàbrica. “Un dels meus companys era a l’oficina i va veure aquesta persona disparant. Anava i venia i sagnava molt. Vaig escoltar diversos trets abans d’enginyar-me-les per escapar-se de l’edifici”, li va explicar John Probst a la cadena ABC News. L’assassí tenia antecedents penals. El 1994 va ser condemnat per apunyalar una dona a Mississippi, segons el mateix mitjà. 

Els assassinats als centres de treball suposen el 10% dels accidents laborals amb resultat de mort als Estats Units, segons estadístiques de l’Oficina de Treball. El 2016, l’últim any del qual existeixen dades, 66 treballadors van ser assassinats pels seus companys.