ATEMPTAT A L'ÍNDIA

Un atemptat amb cotxe bomba al Caixmir deixa almenys 37 morts

L'explosió va passar a prop d'un comboi de vehicles on hi viatgen 2.500 integrants de les forces de seguretat índies

EPA2410  LETHPORA  INDIA   14 02 2019 - Varios policias observan el lugar en el que al menos 20 policias murieron y decenas mas resultaron heridos hoy por un ataque con bomba contra el vehiculo en el que viajaban en una carretera del distrito de Pulwama de la Cachemira india  en el peor atentado contra las fuerzas de seguridad en la region en 17 anos  EFE Farooq Khan

EPA2410 LETHPORA INDIA 14 02 2019 - Varios policias observan el lugar en el que al menos 20 policias murieron y decenas mas resultaron heridos hoy por un ataque con bomba contra el vehiculo en el que viajaban en una carretera del distrito de Pulwama de la Cachemira india en el peor atentado contra las fuerzas de seguridad en la region en 17 anos EFE Farooq Khan / FAROOQ KHAN (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Almenys 37 integrants de les forces de seguretat de l’Índia van morir en un atemptat contra un comboi a prop de Srinagar, al Caixmir, en el pitjor atac d’aquest tipus des del 2002 en aquest país.

"Un artefacte artesanal va explotar en el moment en què passava un comboi de la Força Central de Policia de Reserva (CRPF)", va dir a l’AFP un oficial d’aquesta agrupació, Munir Ahmed Khan, assegurant que no coneix el nombre de ferits, ja que encara s’estaven evacuant a persones.

En un missatge a Twitter, el primer ministre indi, Narendra Modi, va apuntar que "el sacrifici del nostre valent personal de seguretat no serà en va". D’acord amb Modi, l’atac va ser "abominable".

Hi podria haver més morts

L’agència de notícies Press Trust of India (PTI) va apuntar que el nombre de morts ascendiria a 39, mentre altres reports de premsa parlaven de 40 víctimes fatals. D’acord amb PTI, alguns delscossos recuperats al local de l’explosió estaven en condicions tals que les tasques d’identificació prendran més temps.

L’atac, que es va produir en una autopista situada a uns 20 quilòmetres de Srinagar. Els explosius estaven instal·lats a l’interior d’una camioneta i van esclatar al pas d’un comboi de 78 vehicles on hi viatjaven uns 2.500 integrants de les forces de seguretat.

No obstant, les autoritats encara no saben si la camioneta amb els explosius va ser conduïda per un suïcida o si l’esclat va ser controlat a distància. Segons la premsa local, el grup islamista Jaish-e-Mohammed, amb base al Pakistan, va reivindicar l’atemptat en un comunicat.

Disputes entre l’Índia i el Pakistan

Notícies relacionades

També a Twitter, l’ambaixador dels Estats Units a l’Índia, Kenneth Juster, va expressar que "condemna amb fermesa els atemptats terroristes".  

La regió del Caixmir és disputada per l’Índia i el Pakistan des del 1947, quan va acabar la colonització britànica. Les forces en la part sota control indi estan estimades en uns 500.000 homes. Des del 1989 hi ha una insurrecció separatista i l’Índia acusa el Pakistan de recolzar clandestinament les infiltracions i la rebel·lió armada, cosa que Islamabad sempre ha desmentit.

Temes:

Índia