CRISI A VENEÇUELA

Maduro qualifica el Govern de Trump de "colla d'extremistes"

El dirigent expressa la seva esperança que l'Executiu de Washington sigui derrotat "per una poderosa opinió pública mundial"

zentauroepp46936460 ana castellanos  a supporter of venezuela s president nicola190212172140

zentauroepp46936460 ana castellanos a supporter of venezuela s president nicola190212172140 / Rodrigo Abd

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha qualificat el Govern nord-americà de Donald Trump de "colla" d’extremistes i ha considerat que el grup de supremacia blanca Ku Kux Klan sembla ser a la Casa Blanca.

En una entrevista amb la BBC divulgada aquest dimarts, Maduro ha insistit que no permetrà l’entrada al seu país d’ajuda humanitària perquè suposaria justificar una intervenció dels Estats Units. Maduro ha expressat la seva esperança que "aquest grup extremista a la Casa Blanca sigui derrotat per una poderosa opinió pública mundial".

Més de 40 països, entre ells Espanya i el Regne Unit, han reconegut el líder opositor veneçolà, Juan Guaidó, com a president interí, mentre Maduro afronta pressions internacionals per convocar eleccions presidencials. "És una guerra política, de l’imperi dels Estats Units, dels interessos de l’extrema dreta que avui governa, del Ku Klux Klan, que governa la Casa Blanca, que vol apoderar-se de Veneçuela", va ressaltar el governant esquerrà a la cadena britànica.

Farsa

Notícies relacionades

Al ser preguntat per si creia que Trump és d’una "supremacia blanca", Maduro ha contestat: "Ho és [...] ens odien, ens menyspreen perquè només creuen en els seus propis interessos i en els interessos dels Estats Units". Sobre l’ajuda humanitària, ha afirmat que Veneçuela té "la capacitat per satisfer totes les necessitats del seu poble".

El governant, que ha culpat les sancions imposades pels Estats Units d’originar la crisi econòmica al seu país, ha agregat que la intenció de Trump és "crear una crisi humanitària per justificar una intervenció militar". "Això és part de la farsa. És per això que, amb tota dignitat, nosaltres els diem que no volem les seves engrunes, el seu menjar tòxic, les seves sobres", va asseverar.