tensió a la frontera

L'Ejércio veneçolà bloqueja un pas per on hauria d'entrar ajuda humanitària de Colòmbia

Una cisterna i dos contenidors s'han col·locat al pont Tienditas, que uneix la ciutat colombiana de Cúcuta amb la veneçolana d'Ureña

venezuela / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Exèrcit veneçolà bloqueja des d’avui el pont fronterer de Tienditas, que uneix el país caribeny i Colòmbia, una moderna infraestructura sense estrenar per on es preveu que ingressi l’ajuda humanitària. Encreuats a la calçada, els soldats han col·locat la cisterna d’un camió i dos grans contenidors.El pont de Tienditas uneix la colombiana ciutat de Cúcuta amb la veneçolana d’Ureña, a l’estat Táchira. El president veneçolà, Nicolás Maduro, ha dit en diverses ocasions que no permetrà l’entrada d’aquests subministraments, procedents dels Estats Units i els seus socis d’Amèrica Llatina, al considerar-ho el primer pas a una intervenció militar.

"Puc assegurar que aquests militars que són allà, i molts més que estan en diferents comandos, necessiten l’ajuda humanitària per a ells i per a familiars. Veurem si aquest dia i hora prohibiran l’entrada de medicaments i aliments. Atents sense caure en la desesperança", ha dit el diputat pels estats de Táchira, Franlyn Duarte. A més, no ha dubtat a afirmar que encara que el Govern col·loqui fins un "mur concret a tota" la frontera de Táchira, l’ajuda humanitària ingressarà a Veneçuela, un país sumit en una greu crisi econòmica que ha provocat escassetat de medicines i aliments.

Centres de provisió

Notícies relacionades

La governació de l’estat de Táchita està en mans d’Acció Democràtica, un dels partits de l’oposició. Pocs després de conèixer-se el bloqueig, l’autoproclamat president interí de Veneçuela, Juan Guaidó, ha ordenat avui a les Forces Armades que permetin l’ingrés al país de l’ajuda humanitària que ha començat a reunir-se als centres de provisió.

"De nou, a les Forces Armades una ordre directa en aquest moment: permetin que ingressi l’ajuda humanitària necessària per atendre les seves famílies, la seva germana, la seva mare, la seva dona, que segurament necessita entrades i que alguns, lamentablement, asseguren també que tindrà algunes afeccions", ha dit Guaidó en una reunió amb productors agropecuaris.