Un home de 21 anys mata cinc persones en un banc de Florida

El pistoler va ser arrestat per les forces especials de la policia després d'atrinxerar-se a la sucursal

undefined46677391 law enforcement officials take cover outside a suntrust bank190124002552

undefined46677391 law enforcement officials take cover outside a suntrust bank190124002552

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia

Un home armat de 21 anys ha matat aquest dimecres cinc persones després d’atrinxerar-se en un banc de Florida, segons han confirmat les autoritats de l’estat. L’incident es va produir poc després del migdia a la localitat de Sebring, situada a uns 150 quilòmetres al sud d’Orlando, quan els serveis d’emergència van ser alertats d’un possible tiroteig en una sucursal del banc SunTrust. La policia va acabar envoltant l’oficina bancària i va intentar negociar amb l’assaltant perquè sortís, però les seves gestions no van donar resultat. Finalment, agents de les forces especials van entrar a la sucursal i van arrestar l’assaltant. 

Notícies relacionades

“Lamentem informar que hi ha hagut almenys cinc víctimes, cinc persones que han sigut assassinades sense sentit durant l’incident al banc”, va assegurar el cap de la policia de Sebring durant una conferència de premsa. Les autoritats han identificat l’assaltant com Zephen Xavier, un home de 21 anys que era resident a Sebring. Encara es desconeix si va intentar robar el banc o tenia altres motivacions quan va començar el tiroteig. “La investigació està en curs”, va afegir la policia. 

Aquesta nova matança torna a situar Florida com un dels epicentres de la violència més indiscriminada. En els últims tres anys, l’estat ha sigut escenari de set tirotejos de masses. En els dos més sagnants, 49 persones van morir el 2016 a la discoteca Pulse d’Orlando, i 17 estudiants van ser assassinats en un institut de Parkland l’any passat.