EDIMBURG

L'exprimer ministre escocès Alex Salmond, detingut per assetjament sexual

L'exdirigent serà portat davant del jutge aquesta mateixa tarda

zentauroepp46687245 former scottish first minister and pro independence figurehe190124171334

zentauroepp46687245 former scottish first minister and pro independence figurehe190124171334 / ANDY BUCHANAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exprimer ministre escocès Alex Salmond ha sigut detingut aquest dijous per la policia i serà portat davant del jutge aquesta tarda per respondre sobre les acusacions d’assetjament sexual fetes per una membre del seu gabinet, segons ha anunciat 'The Guardian'.

El Govern escocès va obrir l’estiu passat una investigació contra Salmond després que dues persones l’acusessin d’assetjament sexual quan estava al capdavant de l’Executiu. No obstant, a principis de gener un tribunal d’Edimburg va decretar que el Govern escocès va actuar il·legalment en la investigació interna i va invalidar el procés.

Notícies relacionades

Salmond, que després de saltar l’escàndol va dimitir com a membre del Partit Nacional Escocès, sempre ha negat les acusacions.

Segons les empleades, Salmond les va atacar sexualment el 2013 a la residència oficial. Una d’elles va dir que li havia posat les mans a les natges i als pits. Les dues dones van presentar les queixes el gener del 2018 utilitzant els nous procediments contra l’assetjament introduïts per l’Executiu escocès després dels escàndols sexuals al Parlament de Westminster a finals del 2017.

Temes:

Escòcia