conflicte a orient mitjà

Israel ataca objectius militars iranians i bateries antiaèries a Síria

Les bombes de l'Exèrcit hebreu han causat almenys onze morts, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans

20190121 422177 israelirane 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’Exèrcit israelià ha atacat aquesta matinada objectius militars iranians i bateries de defensa antiaèria a Síria. L’atac ha tingut lloc hores després que s’interceptés un projectil als Alts del Golan, ocupats per Israel, després que Síria afirmés que havia repel·lit un atac israelià. L’atac contra objectius a Damasc i altres punts del sud-oest de Síria ha causat almenys onze morts, segons ha informat l’Observatori Sirià de Drets Humans.

"Durant la nit, avions de combat de l’Exèrcit israelià van atacar objectius militars de les Forces Quds iranianes a Síria, a més de bateries antiaèries de la defensa siriana", segons ha comunicat un portaveu militar. Segons ha afegit, els punts atacats van ser "llocs d’emmagatzemament de municions i un lloc ubicat a l’aeroport internacional de Damasc", així com "un lloc d’intel·ligència i un camp militar d’entrenament" iranians.

Durant l’atac israelià, les forces del Govern sirià de Bashar al-Assad han llançat "desenes de míssils terra-aire", ha afegit l’Exèrcit, que, segons la seva versió, "va fer clares advertències per evitar aquest foc", amb què, "en resposta a algunes de les bateries de defensa antiaèria de les Forces Armades Sirianes van ser atacades".

Israel acusa l’Iran de "disparar ahir contra territori israelià", i assegura que aquest fet és "una prova definitiva de les seves veritables intencions d’atrinxerament a Síria, cosa que, segons l’Exèrcit, posa en perill l’Estat d’Israel i l’estabilitat regional".

A més, "responsabilitza el règim sirià de tot el que passa dins de Síria" i assegura que està "preparat per a una gran varietat d’escenaris", amb la qual cosa "continuarà operant segons sigui necessari per defensar els civils israelians".

Triple frontera

Com a mesura de seguretat després dels incidents, la pista d’esquí del mont Hermon, als Alts del Golan, ocupats parcialment a Síria des de 1967, quedarà avui tancada als visitants, ha afegit l’Exèrcit.

La zona dels Alts del Golan és triple frontera entre Síria, el Líban i Israel, per a aquest últim país escenari freqüent de tensió per l’augment de la influència de l’Iran en els últims anys, que ha recolzat el règim del president sirià Bashar al-Assad en el conflicte.

Notícies relacionades

Israel sol atacar objectius de la milícia xiïta Hezbol·là i de l’Iran a Síria, i el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va assegurar que mantindria aquesta política després que els Estats Units anunciessin la retirada de tropes del país veí.

Netanyahu, també titular de Defensa, va confirmar de manera excepcional el bombardeig israelià de l’11 de gener contra un magatzem a l’aeroport internacional de Damasc i altres objectius a la rodalia de la capital siriana.

Temes:

Síria Israel