Israel ataca diversos "objectius iranians" a Síria

L'Exèrcit israelià anuncia que ha bombardejat dipòsits d'armes a l'Aeroport Internacional de Damasc i una zona d'entrenament d'una unitat d'elit iraniana

Tel-Aviv assegura que les forces de l'Iran van llançar abans "desenes de míssils" contra territori israelià interceptats pels sistemes de defensa

20190121 422177 israelirane 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Ana Alba
Ana Alba

Periodista.

ver +

La política d’ambigüitat d’Israel respecte als atacs a Síria ha quedat enrere i aquest dilluns al matí l’Exèrcit israelià ha confirmat que ahir a la nit i aquesta matinada ha atacat "objectius iranians a Síria", segons ha afirmat un portaveu de l’Exèrcit israelià en un comunicat. 

Els bombardejos s’han produït hores després d’haver interceptat "desenes de míssils" llançats per les forces iranianes des de Síria cap a Israel, ha dit el portaveu militar

. "Advertim les Forces Armades Sirianes contra els intents de fer malbé les forces i el territori israelians", ha assenyalat l’Exèrcit israelià en el comunicat, i ha afegit que ha atacat objectius pertanyents a la unitat d’elit Al-Quds, de la Guàrdia de la Revolució Iraniana, i unitats de defensa aèria sirianes.

Objectius atacats

Els objectius que han atacat les forces israelianes són una desena i  inclouen dipòsits d’armes a l’Aeroport Internacional de Damasc i en altres llocs, com una instal·lació utilitzada pels serveis d’espionatge iranians i un camp d’entrenament iranià al sud de Síria.

Una font militar d’aquest país esmentada per mitjans estatals sirians ha explicat que Israel ha llançat "un atac intens a través d’onades consecutives de míssils guiats", però que les defenses aèries sirianes han destruït la majoria dels "objectius hostils". Testimonis a Damasc han explicat que durant la nit han sentit fortes explosions.

L’Exèrcit israelià va informar ahir diumenge que uns míssils disparats des de Síria cap al nord delsalts del Golan –territori sirià ocupat per Israel, segons la llei internacional– van ser interceptats pel sistema de defensa de míssils Cúpula de Ferro desplegat a Israel.

"Al-Assad, responsable" 

L’Exèrcit israelià va al·legar que forces iranianes van disparar aquests míssils, però en el seu comunicat d’avui remarca que "responsabilitza" el règim del president sirià, Bashar al- Assad, de qualsevol activitat bèl·lica a Síria. "L’

atac iranià contra el territori d’Israel és una altra prova clara de la intenció que hi ha darrere dels intents de l’Iran d’atrinxerar-se a Síria i del perill que representa per al’Estat d’Israel i per a l’estabilitat regional", ha afirmat l’Exèrcit israelià en el seu comunicat. 

"Les Forces de Defensa d’Israel (FDI) continuaran operant amb decisió i determinació contral’atrinxerament de l’Iran a Síria", ha afegit l’Exèrcit israelià.

Degut a aquests últims enfrontaments, Israel ha decidit tancar la popular destinació turística d’hivern de la muntanya Hermon, també als alts del Golan ocupats.

Rússia apunta a Israel  

El llançament de míssils des de Síria ahir es va produir després que mitjans estatals sirians diguessin que les defenses aèries sirianes havien repel·lit un atac israelià al sud del país i havien fet caure set míssils. Rússia va afirmar que Israel estava darrere de l’atac, que tenia com a objectiu un aeroport al sud-est de Damasc.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, que ahir estava en una visita oficial al Txad per restablir relacions diplomàtiques amb aquest país, va insinuar que aquests atacs eren obra de l’Exèrcit israelià. 

Israel té "una política permanent per atacar la consolidació iraniana a Síria i tots els que intentin fer-nos mal", va declarar Netanyahu. "A

Notícies relacionades

questa política no canvia, estigui jo a Israel o en una visita històrica al Txad. És permanent", va afirmar, abans de pujar a l’avió per tornar a Israel.

Dies enrere, el primer ministre israelià va sentenciar que "l’acumulació d’atacs recents demostra que estem decidits, més que mai, a prendre mesures contra l’Iran a Síria". Abans, l’excap de l’Estat major de l’Exèrcit israelià, Gadi Eisenkot, va rebel·lar que durant anys Israel "ha atacat milers d’objectius [a Síria] sense reivindicar o reconèixer la seva responsabilitat".