GOVERN SUEC

Suècia bloqueja la ultradreta per formar govern

El primer ministre socialdemòcrata Stefan Löfven ha necessitat l'abstenció dels centristes, l'esquerra i els liberals per revalidar el seu executiu en minoria amb els verds

L'acord permet al país nòrdic mantenir el cordó sanitari a la formació antiimmigració Demòcrates Suecs, un partit amb arrels neonazis

zentauroepp46596837 social democrat leader stefan lofven  attends a new briefing190118114114

zentauroepp46596837 social democrat leader stefan lofven attends a new briefing190118114114 / Jessica Gow

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Suècia ja té Govern. Després de 131 dies de desacords i negociacions, aquest divendres el Parlament suec ha donat llum verda al socialdemòcrata Stefan Löfven perquè revalidi el seu mandat com a primer ministre del país al capdavant d’un Govern de coalició en minoria entre el seu partit (SAP) i els verds (MP).

Notícies relacionades

Gairebé quatre mesos després d’unes eleccions que van dificultar encara més el joc d’equilibris suec, el nou Govern ha tirat endavant amb 153 vots a favor, 115 en contra i fins a 77 abstencions. Per a això ha sigut necessària la col·laboració dels liberals (L), els centristes (C) i de l’esquerra postcomunista (V), tres partits més petits.

La seva abstenció permet a Löfven seguir al capdavant del país, ja que a Suècia el primer ministre pot seguir en el Govern sempre que tingui la majoria en contra. Això és el que van intentar infructuosament durant mesos els conservadors del Partit Moderat (M) i els cristianodemòcrates (KD), oberts a trencar el tradicional bloqueig polític a la ultradretana Demòcrates Suecs (SD) per arribar al poder.