ATAC TERRORISTA A COLÒMBIA

El Govern colombià atribueix a la guerrilla ELN l'atemptat a Bogotà

El balanç és de 21 víctimes mortals, tots, cadets de policia

zentauroepp46587160 bog101  bogot   colombia   17 01 2019   vista general del lu190117173817

zentauroepp46587160 bog101 bogot colombia 17 01 2019 vista general del lu190117173817 / Mauricio Duenas Castaneda

1
Es llegeix en minuts

El Govern colombià ha atribuït a la guerrilla del’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN) l’autoria del’atemptat terrorista contra l’Escola de Cadets de la Policia a Bogotà l’atemptat terroristaEscola de Cadets de la PoliciaBogotàque dijous va matar 21  persones, inclòs l’atacant, i va deixar 68 ferides.

"Un acte terrorista comès per l’ELN va segar aquestes vides", ha assegurat en una roda de premsa el ministre de Defensa, Guillermo Botero, al referir-se a les 20 víctimes mortals, que va dir que eren tots cadets de la policia, "amb unes edats d’entre 17 i 22 anys". 

José Aldemar Rojas, el presumpte autor material de l’acte terrorista, va arribar a la porta sud de l’acadèmia quan despuntava el matí de dijous. Quan va voler travessar les instal·lacions amb la seva camioneta Nissan Patrol un gos antiexplosius va detectar els 80 quilos de pentolita que amagava. Rojas va accelerar i va atropellar un guàrdia. Durant la persecució policial va xocar contra un edifici i va esclatar la càrrega letal.

Notícies relacionades

Després van venir els crits, la desesperació i la incertesa.  Colòmbiatornava a ser escenari d’un episodi macabre d’aquesta naturalesa.  Van venir a la memòria atacs com el que es va portar a terme el 6 de desembre de 1989 a la seu del Departament Administratiu de Seguretat (DAS). Els sicaris de Pablo Escobar van matar aquella vegada 63 persones. Al llarg de tres dècades, el mètode del cotxe bomba es repetiria 13 vegades més amb diferents autories criminals que deixarien un grapat de víctimes.

Desenes de ciutadans es van reunir dijous a la nit davant l’Escola de Cadetsper retre homenatge a les víctimes i condemnar l’atemptat. Enmig de la perplexitat i el dol, 12 hores després de la detonació i els seus estralls, el president Iván Duque va fer una crida als colombians a unir-se per derrotar el terrorisme. “No descansarem fins a capturar i portar a la justícia els terroristes”.

Temes:

Colòmbia