SETGE A LES 'FAKE NEWS'

Facebook retira múltiples comptes fraudulents amb origen a Rússia

"No volem que els nostres serveis siguin utilitzats per manipular la gent", argumenta la companyia

facebook privacy scandal 93740-4b3ab

facebook privacy scandal 93740-4b3ab / Richard Drew (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Facebook ha reiterat múltiples pàgines, grups i comptes per "comportament no autèntic" en aquesta xarxa social i a Instagram.L’origen de les dues operacions fraudulentes –informa Facebook– han sigut localitzades a Rússia. Una ha quedat activa a diversos països, mentre que la segona se circumscrivia a Ucraïna.

"No hem trobat vincles entre aquestes operacions, però utilitzen tàctiques similars al crear xarxes de comptes per enganyar tercers sobre qui són i què fan", explica un comunicat emès per la companyia, que ha expressat el seu compromís en la lluita constant per posar límit a aquest tipus d’activitat: "No volem que els nostres serveis siguin utilitzats per manipular la gent", han assegurat.

Notícies relacionades

Facebook detalla en el seu comunicat que estan treballant per suprimir pàgines i comptes fraudulents en un esforç constant, perquè les persones que hi ha darrere d’aquestes pràctiques tenen una "forta determinació i estan ben finançades".

Per això l’esforç de l’empresa per millorar i avançar: "Això significa desenvolupar millor tecnologia, contractar més persones i treballar estretament amb les forces de la llei, els experts en seguretat i altres companyies".

Temes:

Rússia Facebook