Conegut com a Tornillo

Tanquen el centre de detenció de nens immigrants a Texas

Confirmen que va ser alliberat l'últim nen detingut en aquest campament i on recloïen els menors que intentaven travessar la frontera de manera il·legal

A banner placed by activists hangs from a fence near a tent city in Texas for migrant teens  which the U S  government on Friday said will be closed  next to the Mexican border in Tornillo  Texas  U S   January 12  2019  The banner reads  Let our Children go   REUTERS Jose Luis Gonzalez

A banner placed by activists hangs from a fence near a tent city in Texas for migrant teens which the U S government on Friday said will be closed next to the Mexican border in Tornillo Texas U S January 12 2019 The banner reads Let our Children go REUTERS Jose Luis Gonzalez / JOSE LUIS GONZALEZ (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tornillo, el centre de detenció de nens immigrants indocumentats arrestats per les autoritats migratòries dels Estats Units després de creuar la frontera amb Mèxic, ha sigut clausurat, va confirmar un representant republicà.

El representant republicà per Texas, Will Hurd, va publicar en el seu compte de Twitter: “Acabo de parlar amb la gerència de les instal·lacions del Tornillo: l’últim nen se n’acaba d’anar. Aquesta ciutat-campament no hauria d’haver d’existit mai en primer lloc, però és una bona notícia que s’hagi acabat”.

El centre, ubicat a l’estat de Texas, va obrir les seves portes el 14 de juny passat després de l’anunciada política de “tolerància zero” contra la immigració del president Donald Trump, i va arribar a allotjar uns 2.500 menors, la majoria, procedents de països de Centreamèrica.

Desmantellen aquest centre

Divendres passat van abandonar les instal·lacions els últims nens que hi estaven detinguts i totes les tendes de campanya i el seu equip seran retirats del lloc a finals d’aquest mes, va dir Krista Piferrer, portaveu de BCFS del Departament de Salut i Serveis Humans (HHS) a l’agència AFP.

En un comunicat, la secretària adjunta de l’Administració de Nens i Famílies del HHS, Lynn Johnson, va dir que "a partir d’aquest cap de setmana, l’últim grup de nens estrangers no acompanyats haurà sigut transferit o donat d’alta de les instal·lacions de Tornillo".

Són transferits a altres albergs

Notícies relacionades

D’acord amb les autoritats, “molts dels menors ja van ser entregats a familiars o patrocinadors, i aviat podran iniciar els seus processos migratoris en llibertat”,ja sigui demanar asil o visat juvenil, especialment, en cas de maltractament dels seus pares.

No obstant, molts nens no veuran el final del seu aïllament, perquè simplement seran transferits a altres albergs. Segons activistes esmentats pel diari ‘The Washington Post’, el Govern encara deté adolescents en altres albergs grans, com les instal·lacions de Homestead, Florida, on estan afegint mil llits nous, per a un total de 2.350.