NOVES MOBILITZACIONS

França preveu mobilitzacions "més fortes" dels 'armilles grogues'

La prefactura del Cher prohibeix les concentracions a Bourges, al centre del país

zentauroepp46436145 a  yellow vest   gilet jaune  protestor holds a banner readi190111121210

zentauroepp46436145 a yellow vest gilet jaune protestor holds a banner readi190111121210 / PHILIPPE HUGUEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats franceses preveuen que dissabte tornaran les manifestacions dels 'gilets jaunes' (armilles grogues) amb més força que la setmana passada. El director general de la Policia Nacional, Éric Morvan, anticipa que es podrien produir "mobilitzacions com les d’abans de les vacances de Nadal". 

El prefecte de la policia de ParísMichel Delpuech, ha confirmat la creació d’un dispositiu de seguretat excepcional, que compta amb 5.000 agents de la policia i 14 vehicles policials a la capital gal·la. Es mobilitzaran 80.000 agents per tot el país.

Prohibicions

La prefecta del Cher, Catherine Ferrier, ha anunciat aquest divendres la prohibició de tota concentració d’armilles grogues per a dissabte al centre de Bourges, ciutat on el col·lectiu França en Còlera és rellevant. La ciutat és important a causa de la seva situació geogràfica al centre del país. Les autoritats preveuen mobilitzacions importants dissabte. Ferrier ha declarat a la cadena BFM TV que ha decretat la prohibició de concentracions al centre de la ciutat. 

Notícies relacionades

Segons un esdeveniment anunciat a la xarxa social Facebook, 2.700 persones confirmen la seva participació en una protesta al centre de la ciutat al matí. Un total de 13.000 persones han indicat que hi estan interessades.

L’alcalde de Bourges, Pascal Blanc, ja ha pres mesures com ara el tancament d’edificis públics entre els quals museus, biblioteques i l’ajuntament. El mobiliari urbà s’ha desmuntat i s’han incrementat el nombre de mesures de seguretat per evitar qualsevol objecte que es pugui convertir potencialment en projectil en mans dels manifestants.