DRETS HUMANS

La noia saudita que ha demanat asil a Austràlia tanca el seu Twitter per amenaces de mort

Rahaf Mohamed al-Qunun ja té l'estatus de refugiada i espera obtenir asil

zentauroepp46471321 topshot   correction   this handout picture taken and releas190108191424

zentauroepp46471321 topshot correction this handout picture taken and releas190108191424 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts

La noia saudita Rahaf Mohamed al-Qunun, que va fugir a Tailàndia per escapar-se dels abusos de la seva família i demanar asil a Austràlia, ha eliminat el seu compte a la xarxa social Twitter després de rebre amenaces de mort, segons ha revelat aquest divendres una amiga.

Al-Qunun, de 18 anys, va arribar a Tailàndia dissabte i està sota protecció de l’Alt Comissariat de l’ONU per als Refugiats (ACNUR), després que la noia denunciés que la seva família la mataria si tornava a l’Aràbia Saudita. A l’espera del possible asil a Austràlia, la noia havia utilitzat el seu compte a Twitter, @rahaf84427714, per defensar la seva causa.

El compte ja no està actiu des d’aquest divendres al matí, després que aparegués un missatge en què anunciava que tenia "bones i males notícies". Una hora després del primer tancament, va tornar a estar accessible, però només durant uns minuts.

Una usuària identificada com a Nourah i a la qual la mateixa Al-Qunun ha descrit com una amiga ha explicat que aquesta última "ha rebut amenaces de mort i que, per aquesta raó, ha tancat el compte de Twitter".

Protegida a Bangkok

Notícies relacionades

Rahaf Mohamed al-Qunun es troba en un lloc no revelat de Bangkok i no ha parlat amb els mitjans des de la intervenció de l’ACNUR. Una periodista australiana que ha pogut contactar amb ella ha assegurat que està "sana i estàlvia i bé", i ha confirmat igualment que "ha rebut moltes amenaces de mort".

La ministra d’Exteriors australiana, Marise Payne, ha assegurat que el seu Govern estudia la possibilitat de concedir l’asil a Al-Qunun, tot i que ara per ara no hi ha un calendari precís. El cap de l’oficina d’immigració de Tailàndia, Surachate Hakparn, confia que el futur de la noia quedi resolt aquest mateix divendres.