URGENT

Heathrow reprèn els vols després de l'incident amb un dron

L'incident es produeix menys d'un mes després de les jornades de caos que aquestes aeronaus van causar a Gatwick

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aeroport de Heathrow, a Londres, ha reprès els vols després d’haver hagut d’interrompre’ls per l’albirament d’un dron.

"Estem responent a l’albirament d’un dron a Heathrow. Com a mesura de precaució hem interromput els enlairaments mentre investiguem. Demanem disculpes als passatgers pels inconvenients causats", havien assenyalat les autoritats de l’aeroport.

Un portaveu de l’aeroport citat pel diari local ‘The Telegraph’ ha ressaltat que treballen amb la Policia Metropolitana davant de la situació i ha destacat que els enlairaments han sigut suspesos com a “mesura de precaució”.

Precedent a Gatwick

La decisió ha tingut lloc menys de dues setmanes després que l’aeroport de Gatwick quedés sumit en el caos durant diversos dies a causa de la presència de drons a la pista, cosa que va provocar el seu tancament en els dies previs a Nadal.

Segons va informar la setmana passada el diari britànic 'The Times’, tant Gatwick com Heathrow havien fet una comanda per valor de “diversos milions de lliures” per comprar equipament militar antidrons per evitar situacions similars.

Notícies relacionades

Es va demanar a les Forces Armades que intervinguessin com a part de la resposta al caos a Gatwick, arran del tancament de la seva pista d’aterratge el 19 de desembre durant tres dies, fet que va afectar el viatge de 140.000 passatgers.

De moment, la Policia continua sense trobar l’aparell concret que va causar les interrupcions de gairebé mil vols. L’aeroport, des d’aleshores, ha anat operant a marxes forçades entre nous albiraments que han dificultat encara més tasca del seu personal.