Alternativa per Alemanya

Ferit greu un líder ultradretà alemany després de ser apallissat

Van atacar Magnitz amb una biga "fins a deixar-lo inconscient i van continuar donant-li puntades de peu al cap"

El partit assenyala els antifeixistes per l'atac contra el diputat i polític regional de Bremen

whatsapp-image-2019-01-08-at-094828

whatsapp-image-2019-01-08-at-094828

2
Es llegeix en minuts
EFE

El diputat i líder regional a Bremen d’Alternativa per a Alemanya (AfD), Frank Magnitz, va resultar greument ferit al ser atacat dilluns a la tarda per diverses persones, va confirmar el partit ultradretà en un comunicat.

Segons havia informat prèviament la policia en un comunicat, l’atac es va produir cap a les 17.20 hora local (16.20 GMT) als voltants del teatre a la plaça de Goethe de Bremen, al nord del país.

AfD va precisar que els atacants van apallissar Magnitz amb una biga de fusta "fins a deixar-lo inconscient, i van continuar donant-li puntades de peu al cap quan ja es trobava a terra".

"Gràcies a la valenta intervenció d’un obrer, els atacants no van poder portar a terme les seves intencions i Frank Magnitz va sortir-ne amb vida. Ara es troba greument ferit a l’hospital", assenyala el comunicat.

Atac amb rerefons polític

A causa del càrrec de la víctima, la policia, que busca possibles testimonis de l’agressió, parteix de la base que es tracta d’un atac de rerefons polític, per això les autoritats encarregades d’investigar delictes polítics i contra l’Estat i la Fiscalia de Bremen han assumit la investigació.

La formació ultradretana va advertir que "observarà amb deteniment els pròxims dies les reaccions dels polítics d’altres partits", mentre va afirmar que "no només L’Esquerra, sinó també els socialdemòcrates i els verds recolzen els ‘antifes’ [activistes antifeixistes radicals d’esquerres] i els seus atacs".

"¿És això el que volen les altres forces polítiques? ¿És aquesta la seva idea de democràcia? Una vegada i una altra AfD és blanc d’atacs d’esquerres que no són condemnats o fins i tot és recolzat pels altres partits", va dir la formació ultradretana, que parla d’"un dia negre per a la democràcia a Alemanya".

Un dels primers representants d’un altre partit en reaccionar als fets va ser el polític dels Verds Cem Özdemir, que va expressar la seva esperança que els agressors siguin detinguts i condemnats aviat. "Tampoc cap a AfD hi ha cap tipus de justificació a la violència. El que combat l’odi amb odi, finalment deixa que l’odi guanyi".

El ministre d’Economia i vicecap de Govern de l’estat federat de Saxònia, Martin Dulig, va condemnar els fets i va dir que "amb l’AfD s’hi ha de combatre políticament i no amb explosius".

Atacs abans de les eleccions

Notícies relacionades

La setmana passada es va registrar una explosió davant l’oficina d’AfD a Döbeln, a l’est del país, que només va deixar danys materials. En les últimes setmanes hi havia hagut a Saxònia diversos atacs a oficines d’AfD sense que es registressin ferits.

A Saxònia se celebraran eleccions regionals l’1 de setembre que ve i les enquestes d’opinió donen a AfD  entre el 23% i el 25% dels vots.