imatges virals

L'exboxejador francès que defensa a cops els 'armilles grogues'

Christophe Dettinger és l'home que suposadament apareix en el vídeo colpejant amb els punys un policia antiavalots a París

gilets-jaunes-acte-8--christophe-dettinger-boxe-les-gendarmes--paris / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

No hi ha dubtes que l’home que apareix en el vídeo colpejant amb els punys i amb gran precisió un policia antiavalots demostra certes nocions de boxa. Va passar dissabte passat a París, en la vuitena manifestació dels ‘armilles grogues’ que protesten contra les polítiques del president Emmanuel Macron. 

L’home que s’encara i s’enfronta a cops amb un dels agents és suposadament Christophe Dettinger, de 37 anys, un exboxejador francès que va ser campió nacional de pes lleuger el 2007 i el 2008.

Notícies relacionades

L’incident va passar a la passarel·la Sédar-Senghor, a prop de l’Assemblea Nacional. La destresa i força de l’expugil professional fa que el grup de policies que intenta contenir els manifestants es vegin obligats a retrocedir sense capacitat de reacció davant de la contundència dels cops de Dettinger. En un altre vídeo, l’exboxejador apareix donant puntades de peu a un uniformat estès a terra, segons informa el diari 'Le Parisien'. Els dos agents han denunciat Dettinger i la Fiscalia de París ha obert una investigació.

"No suporta les injustícies"

"És un bon noi", ha dit Jacky Trompesance, l’exentrenador de Dettinger, conegut en el món la boxa com 'Le Gitan de Massy'. "No suporta les injustícies", ha afegit. La Federació Francesa de Boxa, per la seva banda, ha condemnat en un comunicat "amb la màxima fermesa" l’actitud de l’esportista. "La seva actitud és totalment contrària als valors de la nostra disciplina", afegeix la nota.

Temes:

França