AGRESSIÓ SEXUAL

Una dona en estat vegetatiu durant 10 anys dona a llum a Arizona

La policia de Phoenix investiga la violació al centre d'infermeria on es trobava la víctima

hacienda

hacienda

2
Es llegeix en minuts
Efe / Phoenix

La policia de Phoenix (Arizona, EUA) i el Departament de Serveis de Salut (ADHS) d’aquest estat investiguen una agressió sexual en un centre d’infermeria, després que una pacient en estat vegetatiu es quedés embarassada donés a llum per sorpresa, segons mitjans locals.

En un comunicat emès aquest divendres, l’ADHS va assenyalar que es treballa activament amb la policia local en la "investigació criminal". D’acord amb dades revelades per mitjans locals, el 29 de desembre passat la dona va donar a llum un nen totalment sa, davant de la sorpresa del personal mèdic, que va assegurar que no tenia coneixement que la pacient estava embarassada. Pels seus gemecs es van assabentar que alguna cosa anava malament i va ser llavors quan van descobrir que estava de part.

La víctima, la identitat de la qual no s’ha donat a conèixer, ha sigut pacient al centre d’Hacienda HealthCare, a Phoenix, durant almenys una dècada, després que un accident amb asfíxia la deixés en estat vegetatiu.

Després de conèixer-se el cas, l’ADHS va iniciar una investigació al lloc dels fets per garantir la salut i seguretat dels pacients i verificar que les instal·lacions compleixen amb totes les lleis i regulacions estatals.

Tommy Thompson, sergent de la policia de Phoenix, va dir que "l’assumpte està actualment sota investigació", però encara no s’ha revelat cap informació sobre l’agressor sexual. Fonts consultades per mitjans locals van indicar que la pacient, incapaç de comunicar-se, requeria atenció les 24 hores del dia i diverses persones tenien accés a la seva habitació.

El centre d’infermeria ha canviat el protocol d’atenció als pacients aquesta setmana i ara no es permet l’ingrés a personal masculí a les habitacions de dones, tret de si van acompanyats d’una empleada.

Segons Nancy Salmon, portaveu d’Hisenda HealthCare, aquest grup porta en el negoci "més de 50 anys i té una excel·lent reputació, al brindar atenció especialitzada d’alta qualitat als nostres pacients. Com a proveïdor d’atenció mèdica, no podem fer comentaris sobre cap pacient, a causa de les lleis de privacitat estatal i federal".

"A més, no podem comentar cap investigació en curs. Podem dir que la salut i seguretat dels nostres pacients i clients és la nostra prioritat número u i que sempre cooperem, quan ens el sol·licita qualsevol agència, de manera oberta i transparent," va agregar.

Notícies relacionades

Per la seva part, el Departament de Seguretat Econòmica d’Arizona va assenyalar en un comunicat que ha sigut informat del cas i treballa en la investigació juntament amb el Departament de Policia de Phoenix.

"Immediatament vam enviar un equip per fer controls de salut i seguretat a totes les persones que resideixen en aquesta instal·lació sanitària. Continuarem treballant per garantir la seguretat de tots", va afegir en la nota.