TRAGÈDIA ALS URALS

Almenys 7 morts i 40 desapareguts en l'ensorrament d'un edifici a Rússia

Els serveis d'emergències treballen a -22 graus per provar de rescatar els supervivents

zentauroepp46395792 emergency situations employees working at the scene of a col181231203904

zentauroepp46395792 emergency situations employees working at the scene of a col181231203904 / Maxim Shmakov

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ensorrament parcial d’un bloc de vivendes a la localitat russa de Magnitogorsk, a la zona dels Urals, ha causat la mort d’almenys set persones, mentre que desenes de persones continuen atrapades entre la runa, segons l’últim balanç ofert aquest dilluns pel portaveu del govern de la província de Txeliàbinsk, Dimitri Fedechkin.

Prop de 40 persones podrien continuar encara atrapades entre la runa, segons informen diverses agències de notícies locals. L’explosió ha provocat danys a 48 apartaments d’un edifici de nou plantes a Magnitogorsk, una ciutat industrial en l’àrea dels Urals, a uns 1.700 quilòmetres de distància a l’est de Moscou, segons ha informat el Ministeri d’Emergències. El president rus, Vladímir Putin, ha viatjat durant la tarda d’aquest dilluns a la zona on ha visitat els ferits a l’hospital i s’ha reunit amb les autoritats locals. Putin ha acompanyat els treballadors del rescat amb temperatures de fins a -22 graus centígrads, per localitzar les persones sota la runa. 

Recerca de supervivents entre la runa / MAXIM SHMAKOV (REUTERS)

El ministre d’Emergències, Evgeni Zinichev, ha dit en una reunió amb el president Putin que encara hi ha "presumiblement entre 36 i 40 persones sota la runa", segons han informat aquest dilluns a la nit. Després d’informar de les primeres quatre víctimes mortals a les primeres hores d’aquest dilluns, Zinichev ha dit que s’han descobert tres cossos més. "Hem trobat tres cossos més però no podem extreure’ls", ha precisat Ziniechev, segons asseguren les agències locals. 

Possible col·lapse

"Estemtreballant acuradament perquè hi ha risc que l’edifici col·lapsi per complet", ha afegit la ministra de Salut, Veronika Skvortosova, a la televisió estatal on ha afegit que les oportunitats de trobar supervivents es van esvaint a mesura que avança el dia. L’explosió s’ha produït al voltant de les 6.00 hores (2.00 hores a Espanya) per una fuita de gas, quan molts dels veïns encara dormien, ja que aquest dilluns és festiu a Rússia, segons ha informat l’agència de notícies RIA. El portaveu del govern de la província de Txeliàbinsk, Dimitri Fedechkin. 

Notícies relacionades

Una trentena de persones, d’un total de 120 que residien al bloc, s’han posat en contacte amb els seus parents després de l’incident, cosa que redueix a 68 el nombre delsinquilins la situació dels quals encara es desconeix. Inicialment s’havia informat de tres morts i 79 desapareguts. Dues seccions adjacents a la que s’ha ensorrat han sigut evacuades, i els seus habitants, allotjats en una escola mentre els experts estan revisant els danys que va patir l’edifici, de gairebé 1.100 habitants. Per mitigar l’incident, s’han desplegat al lloc uns 200 agents de diversos serveis d’emergència i uns 60 vehicles, incloent una desena de brigades de primers auxilis que estan proporcionant tota l’assistència necessària a les víctimes. 

En els últims anys s’han produït diversos accidents similars a Rússia a conseqüència de les infraestructures envellides i a la seva pobra regulació en matèria de seguretat respecte a les condicions d’ús del gas. El 2015, almenys cinc persones van morir quan una explosió de gas va afectar un bloc d’apartaments a la ciutat de Volgograd, al sud del país.