CONTROVÈRSIA A FRANÇA

L'Elisi pregunta a Benalla sobre "missions" privades quan va ser guardaespatlles de Macron

L'Executiu francès li recorda que aquests temes serien incompatibles amb el càrrec que exercia

undefined44433519 file photo  french president emmanuel macron walks ahead of 180726102901

undefined44433519 file photo french president emmanuel macron walks ahead of 180726102901 / Philippe Wojazer

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Elisi  ha convocat Alexandre Benalla, exguardaespatlles del president francès, Emmanuel Macron, perquè informi sobre "qualsevol missió personal i privada" que hagués dut a terme mentre va donar servei a l’Executiu.

En un to ferm, el cap de personal del president, Patrick Strzoda, ha enviat una carta a Benalla en la qual li fa notar la necessitat d’informar de "l’existència de relacions comercials a França o a l’estranger relacionades amb interessos privats, del tot incompatibles amb les funcions" que va exercir l’excol·laborador. 

Escàndols

Notícies relacionades

Benalla va ser responsable de la seguretat de Macron durant la campanya electoral i després va ser nomenat adjunt al seu cap de gabinet. A l’estiu, apareixia en un vídeo colpejant un noi al barri llatí de París durant la manifestació del passat 1 de maig, segons va revelar el diari Le Monde.

La polèmica no es va acabar aquí, ja que es va saber que l’exresponsable de seguretat va disposar d’un apartament a càrrec de l’Elisi, un cotxe oficial, una acreditació d’alt rang per accedir a l’Assemblea Nacional, un sou estimat pels mitjans de comunicació francesos en 10.000 euros o una habilitació per accedir al "secret de defensa", prerrogatives, desconegudes pel gran públic abans que saltésl’escàndol.