Explotació sexual

Rescatada a Boliva una dona argentina víctima de tràfic durant 32 anys

La víctima va ser portada a un prostíbul quan tenia 13 anys i té un fill de nou, també alliberat

Les autoritats de Bolívia posen en dubte aquesta història que ha donat la volta al món

zentauroepp46367138 rescatados en bolivia una mujer argentina raptada y v ctima 181227094906

zentauroepp46367138 rescatados en bolivia una mujer argentina raptada y v ctima 181227094906

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Una dona argentina va ser rescatada el 22 de desembred’una xarxa de tràfic a Bolívia després d’haver sigut explotada sexualment durant 32 anys. La víctima de 45 anys i el seu fill de 9 anys van ser alliberats després d’un treball coordinat de les forces de Gendarmeria Nacional i la Policia Nacional de Bolívia. Les autoritats policials no van revelar cap detall de la identitat de les víctimes que, segons la informació oficial, ja es troben al costat de la seva família a Mar del Plata, la seva ciutat d’origen, 400 quilòmetres al sud de Buenos Aires. La seva família no va deixar de buscar-la.

Dos dies després que aquesta notícia hagi donat la volta al món, les autoritats bolivianes dubten que hagi sigut víctima de tràfic de persones, segons informa el diari ‘Clarín’. “La Policia Nacional està manejant la hipòtesi que no es tractaria d’un cas de tràfic. No obstant, igualment es col·laborarà amb qualsevol investigació que requereixi la Justícia argentina", va expressar el ministre de Govern (Interior) de Bolívia, Carlos Romero, en conferència amb els mitjans a La Paz en declaracions recollides per aquest mateix mitjà. Romero explica que els va cridar l’atenció que la dona tingui document d’identitat atorgat a Bolívia i que es dediqui a la venda de menjar al mercat central de Bermejo.

Enganyades

Notícies relacionades

Els mitjans han relatat que la tragèdia va començar el 1987, quan la dona tenia només 13 anys. Aquell any, un ciutadà bolivià les va portar a ella i a la seva germana gran, de la qual era el nòvio, a Bolívia amb promeses d’un futur. Tres mesos després, la germana gran de la víctima es va barallar amb el seu capturador i va tornar a l’Argentina, però li van impedir portar la seva germana. Immediatament va denunciar que les havien enganyat, però no va poder precisar la ciutat i el lloc exacte on estava raptada la seva germana petita,

A finals del 2017 es va reunir informació i es va aconseguir determinar que la dona es trobava a la ciutat de Bermejo, Bolívia. Després de la intervenció de la Fiscalia Federal, es van coordinar les forces dels dos països per rescatar-la, com finalment ha ocorregut.