PRÒXIM ORIENT

Israel dona per "gairebé acabada" l'operació antitúnels de Hezbol·là

Netanyahu va ordenar desmantellar les galeries subterrànies transfrontereres que la milícia xiïta utilitza a la frontera amb el Líban

zentauroepp46355099 fotodeldia  epa07247544 el primer ministro israel   benjamin181225200513

zentauroepp46355099 fotodeldia epa07247544 el primer ministro israel benjamin181225200513 / ABIR SULTAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha afirmat que ja "està gairebé acabada" l’operació quel’Exèrcit  del seu país duu a terme des de començaments de mes a la frontera d’Israel amb el Líban per desmantellar els túnels transfronterers excavats per la milícia xiïta libanesa Hezbol·là.

Netanyahu va fer aquestes declaracions durant una visita a la zona limítrofa entre els dos països on les tropes israelianes detecten, destrueixen i segellen els corredors subterranis en una operació anomenada Escut Nord i que va començar el passat 4 de desembre.

El primer ministre d’Israel, que també és ministre de Defensa, acompanyat per altres membres del Gabinet de Seguretat, va rebre informació in situ del cap de l’Estat Major i el cap del Comandament Nord de l’Exèrcit, segons va informar un comunicat oficial de l’oficina del primer ministre. "Aquesta operació està gairebé completament acabada", va dir el cap de Govern.

Acte de guerra

Notícies relacionades

"Ha sigut dut a terme un treball excepcional que ha desarmat els túnels de Hezbol·là. [La milícia xiïta] hi ha invertit molt esforços i nosaltres l’hemdestruït", va concloure.

La setmana passada Netanyahu va declarar en roda de premsa que aquests soterranis "no només són un acte d’agressió, sinó un acte de guerra" i va acusar el Govern i l’Exèrcit libanesos de tolerar les agressions de la milícia que va acusar de cometre "crims de guerra contra els civils israelians i libanesos".