Anar al contingut

INVESTIGACIÓ EN MARXA

Segueix el misteri dels drons de Gatwick: els dos detinguts no hi tenien res a veure

La policia continua buscant els que van pilotar les aeronaus que van obligar a paralitzar el segon aeroport del Regne Unit

Els agents van trobar un dron avariat en el perímetre de l'aeroport, cosa que suposa una "important línia d'investigació"

El Periódico

Segueix el misteri dels drons de Gatwick: els dos detinguts no hi tenien res a veure

Tim Ireland

Els dos detinguts divendres passat en relació amb l’incident dels drons a l’aeroport londinenc de Gatwick han sigut descartats com a sospitosos, segons va informar aquest diumenge la policia de Sussex.  Els investigadors han revelat que dissabte van trobar un dron avariat en el perímetre de l’aeroport, cosa que suposa una "important línia d’investigació".

L’agent responsable de la investigació Jason Tingley va assenyalar aquest diumenge que els dos arrestats, un home de 47 anys i una dona de 54, han "cooperat" amb el cos i "ja no són sospitosos" de l’incident de Gatwick.

"És important recordar que quan algú és arrestat en un esforç per avançar en la investigació no vol dir que siguin culpables", va afirmar Tingley, que va remarcar que la policia de Sussex no va buscar identificar-los públicament.

No obstant, diversos mitjans britànics han publicat avui els noms i cognoms dels dos detinguts, així com fotografies personals.

La policia va assenyalar que la investigació continua per trobar els responsables del maneig dels drons que van obligar a tancar el segon aeroport del Regne Unit durant més d’un dia.

L’agent va demanar la col·laboració ciutadana sobre qualsevol sospita o informació que pugui servir per aclarir el succeït.

1.000 vols afectats

El primer d’aquests vehicles amb motor es va albirar a prop de la pista de Gatwick dimecres 19 de desembre a les 21.30 GMT, moment en què l’aeroport va suspendre tota activitat.

La mesura de seguretat es va allargar fins al divendres 21 de desembre a les 06.00 GMT, tot i que amb nombroses cancel·lacions i retards en els vols programats i un nou tancament de poc més d’hora i mitja a les 17.10 GMT.

Les autoritats aeroportuàries, que han treballat estretament amb la policia i amb l’Exèrcit britànic per resoldre l’incident, han comptabilitzat en 1.000 els vols afectats i en més 140.000 els passatgers.