projecta invertir-hi 1.530 milions

Un parc d'atraccions sobre el comunisme a la Xina: així és la nova idea de Wanda

Es crearà "un poble turístic" amb temàtica inspirada en la Gran Marxa

El projecte ocuparà 1,3 quilòmetres quadrats al districte de Gaoxin

china

china / PETER PARKS (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conglomerat xinès Wanda planeja invertir 12.000 milions de iuans (1.740 milions de dòlars o 1.530 milions d’euros al canvi) en un projecte turístic per construir a la ciutat de Yan’an, a la província de Shaanxi, un parc temàtic dedicat al comunisme a la Xina, segons informa el diari 'online' econòmic ‘Caixin’.

El projecte ocuparà 1,3 quilòmetres quadrats al districte de Gaoxin, al centre de la Xina, i al voltant d’un terç de la inversió total es destinarà a l’entreteniment, incloent-hi elements educatius i la creació d’"un poble turístic" amb temàtica inspirada en la coneguda com a la Gran Marxa (1934-1935), el viatge a través de l’interior del país en la fugida de les tropes de l’Exèrcit Roig xinès. La Gran Marxa, el que es va anomenar una retirada estratègica, és fonamental per a aquesta tradició i té en Yan’an el final de la travessia, quan fugien dels nacionalistes governants en aquell moment.

La construcció començarà a principis de l’any que ve i s’espera que conclogui el 2021, just a temps per al centenari de la fundació del Partit Comunista de la Xina.

'Turisme roig’

El complex respon a la tendència creixent del desenvolupament del 'turisme roig’ a la Xina per rememorar la història del Partit Comunista durant els anys de formació.

Notícies relacionades

La inversió de Wanda es produeix, segons ‘Caixin’, quan la companyia, una vegada globalitzada, comença a tenir una visió "més interna", després de les pressions del Govern xinès sobre els grans conglomerats per contenir les inversions a l’exterior, atabalats per massa deutes després de grans compres.

Un dels altres grans projectes de la companyia ha sigut el desenvolupament d’un poblet cultural similar a Danzhai, a la província de Guizhou, una altra àrea relativament pobra de la Xina.

Temes:

Xina