DEGOTEIG DE CESSAMENTS

Trump força la sortida del seu secretari d'Interior pels escàndols ètics

Zinke, que ha sigut clau per a l'impuls a combustibles fòssils i desregulació mediambiental està subjecte a 15 investigacions

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Donald Trump va arribar a la presidència dels Estats Units amb la promesa de netejar el "fangar" de Washington, però el que ha tornat a haver de netejar aquest dissabte és la seva Administració. Via Twitter, Trump ha anunciat la dimissió de Ryan Zinkesecretari d’Interior. Tot i que el president ha agraït el treball fet a un home que ha sigut clau per a la seva política de desregulació mediambiental iimpuls als combustibles fòssils, feia setmanes que la Casa Blanca exigia aquesta dimissió a Zinke, subjecte a 15 investigacions per conflictes ètics.

Notícies relacionades

Després de les dimissions del secretari de Sanitat Tom Price, el d’Assumptes de Veterans David Shulkin i el cap de l’Agència de Protecció Ambiental Scott Pruitt, són ja quatre els alts càrrecs de l’Administració Trump forçats a abandonar el govern sota ombres de conflictes ètics i d’interès. I tot i que Trump té previst canviar altres membres del Gabinet de cara a la segona meitat del seu mandat, s’ha desfet de Zinke davant de la possibilitat que fos investigat pel Congrés quan els demòcrates prenguin el control de la Cambra Baixa al gener.

Zinke està a l’ull de l’huracà, entre altres coses, per utilitzar vehicles, fons i protecció oficials per als seus viatges i els de la seva esposa. També per bloquejar la construcció de dos casinos de tribus índies a Connecticut després d’haver estat amb persones del ‘lobby’ del gegant MGM. El seu problema més gran, no obstant, és una investigació remesa ja al Departament de Justícia que estudia un acord immobiliari beneficiós per a la seva família amb el president deHalliburton, la companyia de serveis petroliers més gran dels EUA, a la qual beneficien polítiques adoptades per Zinke com la retirada de proteccions en terres federals i en alta mar que permeten noves perforacions.

Temes:

Donald Trump