AMIANT DES DEL 1971

Johnson & Johnson s'enfonsa en borsa després de conèixer-se que sabia de la presència de fibres cancerígenes en el seu talc

L'empresa ha negat la investigació de l'agència Reuters mentre acumula 10.000 demandes pel seu producte Johnson's Baby Powder

johnson

johnson

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dies terribles viu el gegant dels productes d’higiene Johnson & Johnson després de la investigació que va publicar ReutersReuters. Les accions de l’empresa han caigut un 10% aquest divendres després que l’agència de notícies assegurés que la marca tenia coneixement que la pols del seu talc estava contaminada per fibres cancerígenes.

La informació de Reuters es va basar en informes confidencials de la companyia. Hi afirma que J&J coneixia la presència de petites quantitats d’amiant als seus productes des de 1971.

10.000 demandes

La multinacional s’ha sotmès a alguns judicis col·lectius per part de dones que diuen haver sigut víctimes de la fibra cancerígena i acumula unes 10.000 demandes encara pendents relacionades especialment amb el seu producte Johnson’s Baby Powder. En mig de les batalles legals i sumat a l’informe de l’agència, l’empresa va protagonitzar la caiguda percentual més gran en borsa en els últims 16 anys.

A més, Reuters va assegurar que la companyia va pagar els estudis fes per la seva franquícia Baby Powder. 

La resposta de la companyia

Notícies relacionades

“Qualsevol suggeriment que Johnson & Johnson sabés o ocultés informació sobre la seguretat del talc és falsa”, va respondre l’empresa. 

En xifres, l’empresa va perdre fins al moment quaranta mil milions en capitalització de mercat.

Temes:

OMS Càncer