INVESTIGACIÓ

Trobats morts dos tècnics en una base dels EUA de l'Antàrtida

Els treballadors, que realitzaven tasques de manteniment, van ser trobats inconscients a terra

zentauroepp46241628 file photo  general view of mcmurdo station operated by the 181213091159

zentauroepp46241628 file photo general view of mcmurdo station operated by the 181213091159 / Tom Szlukovenyi

1
Es llegeix en minuts
Reuters / EP

Dos tècnics que realitzen tasques de manteniment en una estació de recerca nord-americana al’Antàrtida van morir aquest dimecres quan treballaven en un edifici que allotja un generador per a un transmissor de ràdio pròxim, segons ha informat la Fundació Nacional de Ciència (NSF, segons les sigles en anglès).

Tots dos eren treballadors de la Base McMurdo a l’Antàrtida, administrada per l’NSF, i van ser trobats inconscients al terra de l’edifici després que un helicòpter que volava sobre la zona va veure el que semblava que era fum sortint de l’estructura i va aterrar per veure què havia passat.

Un dels tècnics va ser declarat mort per personal mèdic al lloc. L’altre, poc després de ser traslladat a la clínica mèdica de McMurdo, segons ha explicat l’NSF en un comunicat.

Els dos treballadors estaven realitzant un manteniment preventiu en el sistema d’extinció d’incendis de l’edifici abans de ser trobats, segons l’agència, que ha afegit que l’incident està sent investigat.

Més de 1.000 treballadors

La base, establerta pels Estats Units el 1955, està situada a prop de l’estret de McMurdo, que porta el nom d’un oficial naval britànic que va formar part de la primera expedició que va cartografiar l’àrea el 1841.

Notícies relacionades

Es tracta del lloc avançat més gran de l’Antàrtida i és a l’extrem sud de l’illa Ross, en un territori reclamat per Nova Zelanda.

Les temperatures màximes durant el dia al desembre, en ple estiu antàrtic, són de tres graus sota zero de mitjana. Més de 1.000 persones, inclosos científics i personal de recolzament, treballen a l’estació en aquesta època de l’any.