ALERTA A FRANÇA

La policia francesa mata el terrorista d'Estrasburg

L'operació policial ha tingut lloc al barri de Meinau, segons els mitjans francesos

bewbx5b4i2dioicpxk6fq1100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

La policia francesa ha abatut aquest dijous a la nit el terrorista d’Estrasburg, identificat com Chérif Chekatt, en una operació duta a terme aquest dijous al barri de Meinau de la ciutat francesa, segons Reuters.  Chekatt era l’home més buscat de França. El seu rostre apareixia als cartells difosos per la policia francesa apel·lant tot aquell que pugui donar una pista sobre el seu parador. “29 anys, 1,80 metres, corpulència normal, cabell curt, possible barba, pell mat, una taca al front. Atenció, individu perillós. No actuï sol”.

El terrorista va obrir foc als voltants del mercat nadalenc d’Estrasburg aquest dimarts –i ha deixat tres morts i tretze ferits, segons l’últim balanç de les autoritats regionals– al que intenten caçar750 policies que intensifiquen la seva recerca tant a Estrasburg com a Alemanya, situada a escassos quilòmetres, i on Chekatt va complir una pena de presó el febrer del 2016.

Intervenció a Kehl

A més, segons la ràdio alemanya Inforadio-RBB, Chekatt havia rebut hores abans de cometre l’atac una trucada procedent d’un telèfon alemany, a la qual no va respondre. Tot i que inicialment els investigadors van sospitar que podia haver-se refugiat a Kehl, just a l’altre costat del Rin, la hipòtesi va ser descartada després de la intervenció conjunta de la policia francesa i alemanya en aquesta localitat situada a tot just deu minuts amb cotxe d’Estrasburg.

La persecució que la unitat d’elit de la policia ha dut a terme aquest dijous una vasta operació a Neudorf, el barri del sud-est d’Estrasburg en què Chekatt va ser vist per última vegada. Després de l’exhaustiu registre de nombroses vivendes, l’operació ha finalitzat sense detinguts.

Fins ara han sigut arrestades cinc persones: la mare, el pare, dos germans del sospitós i un altre membre del seu entorn, segons ha informat la fiscalia de París, encarregada de la investigació. A més, s’ha registrat el domicili parisenc d’una germana que ha sigut interrogada en qualitat de testimoni.

La policia també ha demanat la col·laboració ciutadana per provar de localitzar el cotxe que va utilitzar el presumpte agressor per fugir i que, segons fonts de la investigació citades per ‘Le Figaro’, seria el de la seva mare.

Petició als armilles grogues

Notícies relacionades

L’atemptat d’Estrasburg ha multiplicat les crides a la responsabilitat dels ‘armilles grogues’, el moviment que ha protagonitzat gairebé un mes de protestes per reclamar menys impostos i millor nivell de vida, perquè desisteixin de desfilar per cinquè dissabte consecutiu pels Camps Elisis de París.

Tot i que el Govern no ha prohibit les manifestacions, el portaveu de l’Executiu, Benjamin Grivaux, els ha demanat ser “raonables” perquè les forces de l’ordre estan desbordades. En la mateixa línia, el president de l’Assemblea Nacional, Richard Ferrand, creu que caldria passar a una nova etapa i de començar a construir un “nou model social francès”.

Temes:

Terrorisme