ACCIDENT

Nou morts i 47 ferits en un accident ferroviari a Turquia

Un tren d'alta velocitat ha xocat contra un comboi de manteniment a Ankara, la capital del país

h7n0mhpmfea2p5zkapcbw11100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Almenys nou persones han mort i 47 més han resultat ferides a la matinada d’aquest dijous en un accident de tren a Ankara, la capital de Turquia.

El tren accidentat, d’alta velocitat, ha xocat contra una locomotora de manteniment que, a dos quarts de set del matí, revisava l’estat de les vies després de les nevades del dia anterior. Després d’impactar amb la locomotora a una velocitat d’uns 90 quilòmetres per hora –feia poc que el tren havia sortit de l’estació–, els dos primers vagons han sortit de la via: han anat a parar contra un pas elevat per a vianants, que, després del cop, s’ha desplomat contra les vies.

Segons ha explicat un treballador del servei de trens turc a la premsa, abans de l’incident, el servei d’enginyers havia estat realitzant diverses trucades per avisar que, en aquell moment, estaven reparant les vies. “La línia de tren ha sigut utilitzada abans que el programa de senyalització estigués acabat. Havíem estat avisant des del principi. Els responsables dels fets són els que regulen el trànsit de trens, que no han indicat al tren que la via no podia ser utilitzada”, ha dit Ahmet Eroglu, un representant sindical.

La fiscalia ha obert una investigació i, de moment, tres persones han sigut detingudes pels fets. A més, dos dels ferits són greus i s’espera que la xifra de morts pugui augmentar en les pròximes hores: tres dels nou són els maquinistes mentre que els altres sis són, tots, passatgers del tren, que anaven a Konya, una ciutat al centre de la península anatòlica. Al vehicle hi viatjaven 206 persones i els ferits ja han sigut traslladats a diversos hospitals d’Ankara.

Precedents

Notícies relacionades

PrecedentsNo és la primera vegada aquest any que Turquia viu un accident de tren amb víctimes mortals. La vegada anterior va ser el juliol del 2018, quan un ferrocarril de rodalia va descarrilar a prop d’Edirne, a la petita part del país que queda dins del continent europeu.

En aquell accident, que va succeir degut al mal estat i el pobre manteniment de les vies, van morir-hi 24 persones i 120 més van resultar ferides.

Temes:

Turquia Ankara