La líder dels 'tories' escocesos trasllada el seu recolzament a May: «'She has cojones of steel'»

Ruth Davidson trasllada a la primera ministra britànica el seu suport davant de la moció de confiança a què se sotmet aquesta nit

zentauroepp33685442 leader of the scottish conservative party ruth davidson pose181212144739

zentauroepp33685442 leader of the scottish conservative party ruth davidson pose181212144739 / ANDY BUCHANAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La majoria dels diputats conservadors escocesos han traslladat aquest dimecres el seu recolzament a la primera ministra britànica, Theresa May, que aquesta nit s’enfronta a una moció de confiança presentada per diversos membres del seu partit. La més explícita ha sigut la líder dels ‘tories’ a Escòcia, Ruth Davidson, que ha lloat els “cojones ‘of steel’”  (sic) de la 'premier' i el "dur esforç" que, segons el seu parer, està fent "per complir" amb el Regne Unit.

"La primera ministra té uns collons d’acer i està fent un dur esforç per complir amb el nostre país. Ella té tot el meu suport", ha escrit Davidson a Twitter. La dirigent conservadora, que està de baixa per maternitat, no podrà votar avui al ser diputada del Parlament escocès, ja que la decisió la prendran els parlamentaris conservadors de la Cambra dels Comuns.

Però Davidson no ha sigut l’única que li ha mostrat el seu suport. Deu dels tretze parlamentaris a la Cambra dels Comuns que pertanyen a la federació escocesa van confirmar que donaran suport a la ‘premier’ en la votació que tindrà lloc entre les 18 i les 20 hores, mentre que la posició dels tres restants encara no es coneix.

Notícies relacionades

Entre els fidels a May es troba també el ministre del Govern britànic per a Escòcia, David Mundell, que, a Twitter, ha qualificat la disputa de lideratge com “l’última cosa” que necessiten.

La federació escocesa, que majoritàriament va recolzar la permanència a la Unió Europea (UE) en el referèndum de 2016, es va mostrar crítica i fins i tot va amenaçar d’oposar-se a l’acord del ‘brexit’ quan la cap de l’Executiu el va presentar. Va argumentar llavors que el tractat no oferia prou garanties que el Regne Unit abandonaria la Política Pesquera Comuna (PPC) després del període de transició, una preocupació que es va dissipar, segons va sostenir, després d’abordar el tema amb la 'premier'.