TENSIÓ AL PRÒXIM ORIENT

Un palestí mor per trets israelians a Cisjordània

El sospitós ha mort a l'hospital després d'un intent d'atropellament

zentauroepp46196753 israeli soldier walk on a road near the border between israe181211115429

zentauroepp46196753 israeli soldier walk on a road near the border between israe181211115429 / AMIR COHEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un palestí ha mort aquest dimarts per trets israelians a prop d’Hebron, al territori ocupat de Cisjordània, després de dos presumptes intents d’atropellament. La policia d’Israel ho ha qualificat d’"atacs", segons han confirmat fonts oficials.

Fonts policials han indicat en un primer comunicat que un conductor en un cotxe palestí es va dirigir contra un grupd’agents estacionats a prop de la vila cisjordana d’Idna, i ells van respondre obrint foc contra el vehicle.

Un portaveu policial ha dit que després de l’"atac terrorista a prop d’Hebron, el conductor va ser portat a l’hospital en estat greu". El Ministeri de Sanitat palestí ha confirmat la mort d’un ciutadà que va arribar en estat crític a l’hospital Al-Ahli d’Hebron ferit per trets de forces israelianes, en un incident sense aclarir. L’agència de notícies oficial palestina Wafa va identificar el mort com aOmar Hassan Awad, de 27 anys.

Segon incident

Notícies relacionades

La policia israeliana ha informat en un segon comunicat d’un nou incident a la zona de Jiftlik, a Cisjordània, que també ha descrit com a "atac terrorista amb vehicle". La nota policial indica que "els agents van obrir foc contra un sospitós que va conduir contra ells". En aquesta ocasió el sospitós ha sigut arrestat i traslladat per ser interrogat.

Les forces de seguretat d’Israel continuen aquest dimarts la recerca dels atacants que fa dos dies van disparar des d’un cotxe palestí contra un grup d’israelians a l’entrada de l’assentament jueu d’Ofra. Set persones van resultar ferides, entre elles, una dona embarassada de vuit mesos a la qual se li ha induït el part. El seu estat s’ha estabilitzat, tot i que el nadó segueix en situació crítica, van informar els mitjans aquest dimarts. 

Temes:

Palestina Israel