Violència extrema

Vídeo | El brutal arrest d'una dona amb un bebè que indigna els EUA

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, qualifica de "pertorbador" l'incident

arresto121

arresto121

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE

Els arrestos als Estats Units continuen causant polèmica i indignació per la violència que els agents de l’ordre exerceixen, en molts casos, sense cap raó. I el cas que s’explica a continuació no n’és l’excepció.

A través d’un vídeo que s’ha tornat viral a les xarxes socials s’aprecia mitja dotzena d’agents de seguretat de Nova York forcejant amb una dona per prendre-li el seu fill d’un any abans d’arrestar-la.

Jazmine Headley, de 23 anys, va ser detinguda quan estava a l’Oficina de Recursos Humans del districte de Brooklyn per "resistir-se a l’arrest, actuar de manera perjudicial per a un nen, obstruir l’administració governamental i entrar en lloc sense autorització", segons ‘El Diario’.

Com s’aprecia en les imatges, els agents policials no van saber controlar la situació i van perdre el control, fins al punt que van posar en perill la integritat física del menor.

El president del comtat de Brooklyn, Eric Adams, ha sol·licitat que es retirin els càrrecs contra Headley, segons el canal ABC. No obstant, la fiscalia va assegurar que la jove mare no està detinguda per aquest incident, sinó perquè hi ha una ordre judicial de l’estat de Nova Jersey.

El fiscal del districte de Brooklyn, Eric Gonzalez, citat per 'El Diario', va assenyalar que estan intentant comunicar-se amb el veí estat de Nova Jersey per "accelerar el seu alliberament".

Notícies relacionades

L’alcalde de Nova York, Bill de Blasio, va reaccionar davant dels fets qualificant-los de "pertorbadors". "Igual que qualsevol que hagi vist el vídeo, tinc moltes preguntes sobre com ha sigut gestionat [l’incident]. La policia de Nova York i l’Oficina de Recursos Humans arribaran fins al final dels fets", va dir a la seva pàgina oficial de Twitter.

La Defensora del Poble de la ciutat de Nova York, Letitia James, també va denunciar-ho i va assegurar que "ser pobre no és un crim". "Les accions de la policia en el vídeo són espantoses i menyspreables", va dir James, citada també per 'El Diario'. A més, va demanar l’obertura immediata d’una investigació.