INICIATIVA A EUROPA

La UE ofereix 12.000 passatges a joves de 18 anys per descobrir Europa el pròxim estiu

L'objectiu és que els joves es conscienciïn del significat de ser europeus

La Comissió ha proposat assignar 700 milions d'euros al programa

zentauroepp45871576 european union s chief brexit negotiator michel barnier arri181112180942

zentauroepp45871576 european union s chief brexit negotiator michel barnier arri181112180942 / FRANCOIS LENOIR

2
Es llegeix en minuts
Ana García

La Comissió Europea ha posat en marxa la segona edició de ‘DiscoverEU’,el concurs que ofereix als joves  de 18 anys la possibilitat de recórrer Europa el pròxim estiu. L’objectiu és que els participants descobreixin el significat de ser europeu, aprenguin noves llengües, i interactuïn amb persones d’altres cultures al llarg del continent. Els interessats tindran des d’avui fins al dimarts 11 de desembre per sol·licitar el seu abonament de viatge, hi ha 12.000 places disponibles.

 “Em satisfà veure que els joves estan aprofitant aquesta nova oportunitat per explorar les cultures i tradicions europees, descobrir el significat de la diversitat d’Europa i entaular amistat amb persones que no haurien pogut conèixer d’una altra forma”, ha celebrat el comissari d’Educació Tibor Navracsics, que opina que 'DiscoverEU', més que un viatge, “és un aprenentatge per a la vida”.

Com hi puc participar

Després de l’èxit de la primera edició, en la qual 15.000 joves es van llançar a recórrer Europa entre el juliol i l’octubre, la Comissió ha decidit que repetirà l’experiència un any més, ampliant el període del viatge, que podrà tenir lloc entre el 15 d’abril i el 31 d’octubre del 2019. Cada estat membre té assignat un número determinat de bons en funció de la població del país.

Per participar-hi només és necessari ser ciutadà de la UE i haver nascut l’any 2000. Els candidats s’hauran de registrar al Portal Europeu de la Joventut,Portal Europeu de la Joventut explicar els seus plans de viatge, que podran durar entre un i 30 dies, i contestar a un qüestionari de respostes múltiples sobre la diversitat i la cultura de la UE i sobre les pròximes eleccions al Parlament Europeu.

Ningú se’n queda fora

Es pot viatjar sol o en grups de fins a cinc persones i, concretament, es pretén animarjoves amb necessitats especials o que s’enfrontin a desafiaments socials que participin, garantint l’assistència personalitzada que sigui necessària en cada cas, com per exemple un acompanyant o un gos guia per a les persones amb discapacitat visual.  

Els joves podran fer servir mitjans de transport com el tren, el bus i el ferri, tot i que per evitar que les zones més remotes quedin excloses de les rutes, excepcionalment és possible viatjar amb avió.

Més finançament en camí

Notícies relacionades

La Comissió Europea ha proposat assignar 700 milions d’euros per a ‘DiscoverEU’ dins del programa Erasmus per al període del 2021 al 2027. En cas de ser aprovat el pressupost pel Parlament i el Consell, es calcula que un milió i mig de joves disfrutaran dels bons de viatge.

Es tracta d’un impuls econòmic important per animar els joves que coneguin els seus països veïns, sobretot si es té en compte que dos terços dels participants de l’any passat van indicar que no haurien pogut finançar el viatge sense l’ajuda del programa.