CONCURS

Calatrava opta a reconstruir el pont ensorrat a Gènova

L'arquitecte espanyol firma un dels projectes de remodelació del pont Morandi

zentauroepp44669676 topshot   this general view taken on august 15  2018  shows 181128162803

zentauroepp44669676 topshot this general view taken on august 15 2018 shows 181128162803 / VALERY HACHE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arquitecte espanyol Santiago Calatrava firma un dels projectes proposats per remodelar el pont Morandi, a Gènova, després que s’ensorrés una de les seves seccions a l’agost provocant la mort de 43 persones.

Els dissenys de l’arquitecte s’inclouen dins del projecte presentat per l’empresa italiana Cimolai, segons informen diversos mitjans italians. Aquesta companyia ha format part de la construcció del nou Canal de Panamà i també ha fet el sostre del’estadi de Pequín per als Jocs Olímpics de la Xina el 2008, entre altres obres.

Al costat del projecte de Calatrava, els diaris italians ressalten el model fet per l’arquitecte Renzo Piano com a possibles guanyadors per dur a terme la remodelació d’aquest pont,clau per a les connexions del port de Gènova amb Itàlia i del país transalpí amb França. Aquest últim és el projecte presentat per una unió temporal d’empreses entre Fincantiere, Salini Impreigilio i Italferr.

"Les propostes que han arribat per al viaducte són més de 10 i menys de 20", ha declarat aquesta dimarts passatMarco Bucci, alcalde de Gènova i el comissari extraordinari per a la reconstrucció del pont Morandi, que tindrà l’última paraula sobre quina empresa durà a terme la reconstrucció, segons recull el diari 'La Repubblica'.

Notícies relacionades

Bucci forma part d’una comissió d’experts que en aquests moments examinen els projectes enviats. A més, l’alcalde de Gènova també decidirà quina companyia durà a terme la demolició, la data de l’inici del qual està programada per al 15 de desembre.

El col·lapse del pont el 14 d’agost passat va provocar 43 morts i va obligar a tallar la principal artèria de la ciutat, fet que va retardar el trànsit amb destinació o arribada al port de Gènova.

Temes:

Itàlia