TROBADA INTERNACIONAL

El príncep saudita vol reunir-se amb Erdogan en la cimera del G-20

Istanbul afirma que «no hi ha raó per no reunir-se» amb Bin Salman, sospitós d'estar relacionat amb l'assassinat de Khashoggi

zentauroepp46043813 turkish president tayyip erdogan addresses members of parlia181127122339

zentauroepp46043813 turkish president tayyip erdogan addresses members of parlia181127122339 / UMIT BEKTAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre d’Exteriors turc, Mevlüt Çavusoglu, ha dit en una entrevista publicada en el 'Sueddeustche Zeitung' aquest dimarts que el príncep saudita, Mohamed bin Salman, ha demanat reunir-se amb el president turc, Recep Tayyip Erdogan, durant la reunió del G-20 a l’Argentina. El ministre ha assegurat que actualment "no hi ha raó per no reunir-se amb ell". 

Les relacions entre l’Aràbia Saudita i Turquia viuen moments de tensió després del’assassinat  del periodista crític amb el règim, Jamal Khashoggi, en el consolat saudita. Després de múltiples contradiccions, Rihad ha assegurat que Khashoggi va ser assassinat i desmembrat quan les negociacions perquè tornés a l’Aràbia Saudita van fallar.

Investigació en curs

Notícies relacionades

Turquia sospita que Mohamed bin Salman és el que va donar l’ordre, acusació negada des de Riad. El grup de 15 homes que van matar el periodista inclou un membre de l’equip de seguretat del monarca saudita. Çavusoglu ha afirmat que "l’equip no va actuar pel seu compte", tot i que ha precisat que no pot dir res més sense proves.

El ministre creu que no va ser una negociació fallida, sinó que va ser un "assassinat premeditat". Afirma que ha escoltat les gravacions i diu que "es pot escoltar com l’expert forense dona ordres als altres". "Es pot notar que hi disfruta", ha asseverat.