'brexit' al penyal

L'oposició critica la gestió de Sánchez en la crisi de Gibraltar

Iglesias diu que Podem no recolzarà "patriotismes estranys", mentre que Casado li recrimina que mantingui la seva visita oficial a Cuba

zentauroepp45997362 fotodeldia  graf4434  almer a  espa a   23 11 2018   el l de181123230216

zentauroepp45997362 fotodeldia graf4434 almer a espa a 23 11 2018 el l de181123230216 / Carlos Barba

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gibraltar ocupa ja un paper principal en el debat polític domèstic. Des del PP, el seu líder, Pablo Casado, ha anunciat que donarà suport a l'Executiu si veta "qualsevol acord que sigui deshonrós per a Espanya", encara que ho faci "tard i malament" i després d'haver sigut "mentider i irresponsable". Pablo Iglesias, secretari general de Podem i principal soci parlamentari de Sánchez, ha traslladat per la seva banda que no recolzarà el Govern per a “patrioterismes estranys” en relació amb el Penyal, però sí per defensar la “classe treballadora” del Camp de Gibraltar.

Iglesias va dir a la Cadena Ser que el dijous va escriure a Sánchez i que va ser "molt clar": "Per defensar la gent treballadora del camp del Gibraltar pot comptar amb el nostre suport, per a patriotismes estranys, no". El secretari general de Podem ha insistit en el fet que, per "defensar la gent en una de les àrees més deprimides del nostre país amb el 70% d’atur i una situació enormement greu de la gent treballadora", el Govern podrà comptar amb tot el seu recolzament.

Notícies relacionades

Casado, per la seva banda, es va preguntar "què pinta Pedro Sánchez a Cuba" quan hauria d'estar treballant en aquest assumpte. "¿Recordeu el que ens deien per dir 'Gibraltar espanyol'? Doncs ho torno a dir, Gibraltar espanyol", va dir ahir el dirigent del PP en un míting a la localitat d’Almeria de Fines. Casado va afirmar que tots els organismes internacionals aposten per la descolonització i es va preguntar "com és possible" que al Penyal encara hi hagi un reixat. També va retreure al Govern que culpi Mariano Rajoy d'aquest assumpte, perquè segons va assenyalar el Govern anterior "va deixar encarrilat" i "votat" que qualsevol relació de Gibraltar amb la UE "passa pel que digui Espanya.” “Però és clar, el Govern dels somriures i la incompetència prefereix anar al Marroc i a Cuba abans de negociar a Brussel·les a matadegolla el futur d'Espanya", va afirmar.

Retrets d'Aznar

També es va referir al tema de Gibraltar, l'expresident espanyol Jose María Aznar, que ahir va presentar el seu últim llibre "El futuro es hoy", i que va lamentar que Sánchez sigui a Cuba en aquests moments. Aznar va assenyalar que Espanya "no té capacitat de vetar el 'brexit'".  És "políticament estrany" que s'aprovi el ‘brexit’ sense donar el vistiplau a la Declaració política, però "es digui la veritat: Espanya no té capacitat de vetar el 'brexit', té capacitat per condicionar la Declaració política del futur", va concloure.