INVESTIGACIÓ EN MARXA

El príncep saudita Bin Salman va ordenar "silenciar" Khashoggi

Un diari turc afirma que la CIA disposa d'una gravació telefònica en la qual l'hereu revela les seves intencions al germà, l'ambaixador de l'Aràbia Saudita als EUA

zentauroepp45905710 saudi foreign minister adel al jubeir speaks during a news c181122125533

zentauroepp45905710 saudi foreign minister adel al jubeir speaks during a news c181122125533 / FAYEZ NURELDINE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohammed Bin Salman, va donar l’ordre de "silenciar" el periodista Jamal Khashoggi, segons va informar ahir el diari turc 'Hurriyet'. El rotatiu afirma que fa un mes la directora de la CIA, Gina Gaspel, va notificar al Govern d’Ankara que l’agència disposava d’una gravació telefònica en què Bin Salam revelava les seves intencions al seu germà, l’ambaixador saudita a Washington. 

Davant l’existència d’evidències cada vegada més clares sobre la implicació de Bin Salman, el ministre d’Afers Exteriors saudita, Adel al-Jubeir, va dir ahir a la BBC que el príncep hereu és intocable. "A l’Aràbia Saudita, el nostre Govern és una línia vermella. El guardià de les dues mesquites sagrades i el príncep hereu són una línia vermella", va assenyalar el diplomàtic. "Ells representen cada ciutadà saudita i cada ciutadà saudita els representa. No tolerem res que sigui humiliant per al nostre monarca o per al nostre príncep hereu".

Negar l’evidència

Khashoggi, un periodista crític amb la monarquia del seu país, va desaparèixer el passat 2 d’octubre després d’entrar al consolat de l’Aràbia Saudita a Istanbul per gestionar uns tràmits burocràtics. Investigacions posteriors han demostrat que va ser assassinat. 

Notícies relacionades

Després de negar en múltiples ocasions l’evidència, les autoritats saudites van reconèixer la mort violenta del periodista i van anunciar la detenció de 21 persones. 

El ministre d’Afers Exteriors saudita va reiterar ahir la innocència de Bin Salman. "Hem sigut molt clars. Hem obert una investigació que persegueix i castigarà els responsables" va assegurar. Segons Al-Jubeir, la mort de Khashoggi va ser una "operació incontrolada" duta a terme per agents d’intel·ligència saudites.