Violència als carrers

Les protestes anticorrupció a Haití deixen almenys sis morts

Les manifestacions pugen d'intensitat davant de la indignació popular causada per un escàndol de malversació pública

haiti strike 81458-9b33c

haiti strike 81458-9b33c / Dieu Nalio Chery (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La violència ha pujat de to en les manifestacions populars a Haití i almenys sis persones van morir i cinc més van resultar ferides durant els actes de protestes en diverses parts del país com a rebuig de les malversacions en l’àmbit d’un programa veneçolà anomenat Petrocaribe, que proporcionava al país petroli subvencionat.

El president, Jovenel Moïse, va fer una crida al diàleg amb els grups de l’oposició, que demanen la seva renúncia per no haver sabut identificar els responsables i haver parat l’onada de corrupció que ha fet malbé la ja per si mateixa dèbil economia d’aquest país caribeny.

Les protestes creixen

Milers d’haitians van fer una marxa cap al Palau Nacional de Port-au-Prince per sol·licitar una investigació sobre els 3.800 milions de dòlars rebuts en l’àmbit del programa regional Petrocaribe.

Els enfrontaments amb la policia van esclatar després que manifestants fessin bloquejos viaris i cremessin pneumàtics, a més, també es van registrar enfrontaments en altres ciutats, per això la violència ha anat en augment en les manifestacions contra aquest cas, on els haitians han alleujat tota la seva frustració atacant les forces de seguretat oficials.

Notícies relacionades

Això després que una investigació del Senat haitià va fer sorgir episodis de corrupció a càrrec d’almenys 14 ex ponents de l’administració del’expresident Michel Martelly, però cap va ser enviat a judici, cosa que ha indignat encara més els ciutadans.