procés judicial

Comença a Hong Kong el judici als líders de la revolució dels paraigües

Els activistes poden ser condemnats fins a set anys de presó per càrrecs com ara incitació i conspiració per haver alterat l'ordre públic

zentauroepp45957464 l r  baptist minister chu yiu ming  74  law professor benny 181119095335

zentauroepp45957464 l r baptist minister chu yiu ming 74 law professor benny 181119095335 / ANTHONY WALLACE

1
Es llegeix en minuts
Efe

El judici contra els nou líders de la revolució dels paraigües, que va mobilitzar milers de persones el 2014 per exigir avenços democràtics a Hong Kong, ha començat aquest dilluns amb una forta presència mediàtica i de simpatitzants congregats fora de la cort.

Benny Tai, Chan Kin-man, Chu Yiu-ming, Tanya Chan, Shiu Ka-chun, Raphael Wong, Tommy Cheung, Eason Chung i Lee Wing-tat són jutjats al tribunal de West Kowloon per la seva participació en les protestes i s’enfronten a una condemna de fins a set anys de presó per càrrecs com ara la incitació i conspiració per alterar l’ordre públic.

El fiscal Andrew Bruce ha assenyalat al començament de la vista judicial que les accions dels acusats no van ser "raonables", i que els gairebé tres mesos d’ocupació de carrer coneguda com la revolució dels paraigües van causar "interrupcions" i "van afectar els drets d’altres persones".

Presència mediàtica

Per la seva banda, els líders del moviment s’han declarat "no culpables" dels càrrecs, segons la televisió hongkonguesa, que va destacar la forta presència mediàtica i de simpatitzants del moviment que s’han congregat fora de la magistratura per mostrar el seu recolzament als encausats.

Segons Human Rights Watch (HRW), uns 200 manifestants han sigut processats fins ara per la seva participació en el moviment social i desenes han sigut condemnats per diferents càrrecs, com a reunió il·legal, possessió d’armes ofensives i assalt comú.

Tres líders estudiantils de la revolució dels paraigües, Joshua Wong, Alex Chow i Nathan Law, van quedar finalment lliures de càrrecs el febrer passat per la seva implicació en les revoltes després de més d’un any de disputes judicials.

Deteriorament de les llibertats

Notícies relacionades

HRW va denunciar que des d’aquestes protestes del 2014 els governs de Hong Kong i la Xina han restringit cada vegada més les llibertats civils.

Un exemple del deteriorament de les llibertats va ser la il·legalització el 24 de setembre passat del Partit Nacional de Hong Kong, un moviment sense representació parlamentària que advocava obertament per independitzar l’excolònia britànica de la resta de la Xina.

Temes:

Xina Hong Kong