A FRANÇA

Comença el judici a la dona que va ocultar durant dos anys el seu bebè al maleter del cotxe

La nena, que ara té set anys, ha quedat minusvàlida per tota la vida

zentauroepp45874189 rosa maria da cruz  the mother of serena  gestures during he181112185109

zentauroepp45874189 rosa maria da cruz the mother of serena gestures during he181112185109 / GEORGES GOBET

2
Es llegeix en minuts
Efe / París

Un tribunal de Tulle (centre de França) va iniciar aquest dilluns el judici a una dona que, després d’haver donat a llum en solitari i de forma clandestina, va mantenir la seva filla oculta durant dos anys en un soterrani i almaleter del seu cotxe aïllada de tots, amb el resultat que ha quedat minusvàlida per tota la vida.

Rosa María Da Cruz s’enfronta en aquest procés, en què compareix lliure, a una pena de 20 anys pel càrrec de violència habitual contra una menor a qui va causar una malaltia permanent.

"France Télévisions va assenyalar a la seva pàgina d’internet que malgrat que inicialment el judici s’havia programat durant dues setmanes, la durada es reduirà i la sentència s’hauria de conèixer aquest mateix divendres.

Salvada per uns mecànics

El cas va sortir a la llum després que el 25 d’octubre de 2013 uns mecànics obrissin el maleter del cotxe que els va portar Da Cruz al taller de la localitat de Terrasson Lavilledieu. Ho van fer perquè van sentir una mena de gemecs.

En presència de la mare, van descobrir la Séréna, una nena que estava nua amb aspecte molt descurat, envoltada d’excrements i de bosses en un ambient pestilent.

Els serveis d’emergència que van acudir a prestar els primers auxilis van dir que podria haver mort en mitja hora si hagués continuat tancada allà.

Havia nascut el 24 de novembre de 2011 a Brive la Gaillarde després d’un embaràs que Da Cruz va ocultar a tothom, inclòs al progenitor, Domingos Sampaio Alves, segons les conclusions de la instrucció.

Entregada en tutela

Per això les sospites inicials contra ell van quedar arxivades i no s’asseu a la banqueta.

La defensa de la mare, que té ara 50 anys i tres fills més, afirma que cal entendre la situació perquè es negava a si mateixa "fins a l’extrem" el seu propi embaràs, del qual afirma no haver-se adonat fins al vuitè mes de gestació.

Notícies relacionades

Des del naixement va deixar el bebè en una sala del soterrani de la seva vivenda, però quan un temps després la seva parella va perdre la feina i passava molt temps a casa, la tenia la major part del temps al cotxe, perquè Domingos no l’utilitzava ja que no condueix.

La Séréna, que té ara 7 anys i viu amb una altra família a la qual les autoritats han atribuït la tutela, és incapaç de parlar i pateix una síndrome d’autisme irreversible, situació que, segons un informe judicial mèdic, està directament relacionada amb les condicions que va tenir en els dos primers anys de vida. 

Temes:

França