EMBOLIC EN EL CENTENARI DE L'ARMISTICI DE LA GRAN GUERRA

Una dona gran confon Merkel amb Brigitte Macron

La cancellera intenta explicar a la dona, sense èxit, que ella és la cap de Govern d'Alemanya

zentauroepp45855701 from l  german chancellor angela merkel  french president em181112104402

zentauroepp45855701 from l german chancellor angela merkel french president em181112104402 / BENOIT TESSIER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al marge de la pompa en el centenari de l’armistici de la primera guerra mundial, els líders que han anat aquest cap de setmana als actes de commemoració han protagonitzat també alguna situació més pròpia d’una comèdia d’embolics, com la viscuda per la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Durant la salutació a alguns dels assistents als actes celebrats a París, una dona de 101 anys va confondre Merkel amb la dona del president francès, Emmanuel Macron. La dona es va mostrar entusiasmada de poder saludar Macron: "¡Senyor Macron! ¡No pot ser veritat! Una petita bona dona com jo, donar la mà al president de la república... ¡És fantàstic!", va dir al mandatari molt emocionada, amb les llàgrimes a punt de caure-li dels ulls.

Notícies relacionades

I mentre els acompanyants de la dona explicaven a Macron que tenia 101 anys, ella es va dirigir a Merkel i li va preguntar si era Brigitte Macron. La cancellera li va respondre en alemany que no, que ella era la cap del Govern alemany. Però la centenària no la devia entendre i més tard, mentre es feien una foto, va tornar a insistir: "¿Vostè és la senyora Macron?". "No, soc la cancellera alemanya, cancellera alemanya," li va contestar Merkel.

No obstant, la senyora tampoc va semblar entendre-la la segona vegada, cosa que va deixar descol·locada Merkel, tenint en compte l’expressió de la seva cara.