Trump amenaça de retirar més acreditacions a periodistes

El president dels EUA ha carregat contra una reportera de la CNN, a la qual ha acusat de fer preguntes "estúpides", i a una col·laboradora de la cadena, a la qual ha dit "perdedora"

zentauroepp45796670 topshot   us president donald trump points to journalist jim181107184000

zentauroepp45796670 topshot us president donald trump points to journalist jim181107184000 / JIM WATSON

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Washington

El president dels EUADonald Trump, ha amenaçat aquest divendres de retirar les acreditacions a més periodistes que cobreixen la Casa Blanca després de treure-li l’acreditació a un corresponsal de la cadena CNN, i ha insultat dues reporteres més d'aquest canal en ple auge de les seves tensions amb la premsa. "N'hi podria haver d'altres", ha advertit Trump en declaracions als periodistes a la Casa Blanca.

La Casa Blanca va anunciar aquest dimecres que havia suspès la credencial que permet un accés permanent a la mansió presidencial a Jim Acosta, un periodista que havia protagonitzat nombrosos frecs amb Trump i que aquell mateix dia va tenir una incòmoda picabaralla amb el mandatari durant una roda de premsa. Preguntat per si planeja tornar-li aviat l'acreditació, Trump ha dit que no ha "pres aquesta decisió", i ha criticat el periodista.

"Crec que Jim Acosta és un home molt poc professional. El paguen per ser-ho. Hauria fet el mateix amb mi o amb (l'expresident nord-americà) Ronald Reagan. No crec que sigui una persona llesta, però té un to de veu molt alt", ha afirmat el president.

"Si alguna vegada l’han vist interactuar amb Sarah Huckabee Sanders (la portaveu de la Casa Blanca), és una vergonya", ha agregat.

casa-blanca-credencia / periodico

Trump ha arremès també contra April Ryan, una corresponsal de l'emissora afroamericana American Urban Radio i col·laboradora de la CNN que fa 20 anys que cobreix presidents nord-americans, i amb la qual Sanders també ha tingut moltes friccions.

"Ens passa el mateix amb April Ryan. Estem parlant d'algú que és una perdedora. No sap què dimonis està fent. Li han donat un augment de sou, i un contracte crec que amb la CNN. Però és molt repugnant", ha assegurat el mandatari. "S’ha de tractar amb respecte l'oficina del president", ha afegit.

A més, ha insultat una altra periodista de la CNN, Abby Phillip, quan ella li ha preguntat si pretén exercir algun control sobre el fiscal general que investiga la trama russa, Robert Mueller, a l’encarregar el seu nou fiscal general en funcions, Matt Whitaker, que supervisi aquesta indagació. "Quina pregunta més estúpida. T'observo molt, i fas un munt de preguntes estúpides", ha etzibat Trump a la periodista.

La cadena CNN ha defensat Phillip, a l’assegurar en un comunicat que va fer "la pregunta més pertinent del dia" i que els insults de Trump "no són res de nou".

Notícies relacionades

La Casa Blanca ha justificat la retirada de l'acreditació a Acosta perquè li "va posar les mans a sobre" a una becària que va intentar treure-li el micròfon en una roda de premsa, una cosa que el periodista insisteix que és "mentida".

Segons experts en edició de vídeo, la Casa Blanca va manipular les imatges que va difondre a internet perquè el gest del reporter en el seu forcejament amb la becària semblés més violent.