APUNYALAMENT A AUSTRÀLIA

Estat Islàmic reivindica l'atemptat de Melbourne

Un home ha matat una persona i n'ha ferit dues més en ple carrer

L'agressor, que conduïa un cotxe carregat de bombones de gas, també ha mort

melbourne / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una persona ha mort i dues més estan hospitalitzades després que un home les apunyalés en un freqüentat carrer de la ciutat australiana de Melbourne, segons han informat aquest divendres fonts policials. L’agressor ha mort més tard a l’hospital. Estat Islàmic (EI) ha reivindicat l’atac.  

"L’autor de l’operació [...] a Melbourne [...] ha sigut un combatent d’Estat Islàmic, que ha realitzat l’acció en resposta a les crides [d’EI d’atacar] els objectius dels països de la coalició antigihadista, liderats pels Estats Units", ha dit el grup gihadista en un comunicat. 

 

La policia australiana havia informat prèviament que consideraval’atac com un acte terrorista, i havia afegit que el sospitós era de Somàlia i era conegut pels serveis d’intel·ligència.

” Ara estem tractant això com un succés terrorista", havia dit Graham Ashton, cap de la Policia Estatal de Victòria. El sospitós era "conegut" per la policia i el seu vehicle 4x4 estava ple de cilindres de gas.

 

Notícies relacionades

El portaveu de la Policia de l’estat de Victoria, la capital del qual és Melbourne, ha confirmat en una roda de premsa que han disparat contra el presumpte atacant al pit i que ha mort a l’hospital. El presumpte atacant havia sortit d’un vehicle en flames després que aparentment l’hagués estavellat contra un centre comercial del freqüentat carrer de Bourke.

Després de sortir del cotxe, el presumpte autor de l’atemptat va arremetre amb un ganivet contra els presents, uns dels quals va morir al lloc.