LLIBERTAT DE PREMSA

La Casa Blanca retira la credencial al periodista de la CNN que va preguntar a Trump

"La CNN hauria d'estar avergonyida per tenir-t'hi a tu treballant. Ets un mal educat", va dir el dirigent a Jim Acosta

casa-blanca-credencia / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Casa Blanca ha vetat l’entrada a les seves instal·lacions al periodista de la CNN Jim Acosta, que hores abans s’havia enfrontat verbalment amb el president dels Estats Units, Donald Trump, en una tensa roda de premsa.

"Com a resultat de l’incident d’avui [per dimecres], la Casa Blanca suspèn la credencial permanent del periodista involucrat fins a nou avís", ha explicat en un comunicat la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders.

Un agent del Servei Secret dels Estats Units va reclamar a Acosta la seva acreditació a la sortida de l’edifici presidencial, segons un vídeo del moment compartit pel periodista a Twitter.

Lliure circulació

La credencial permanent permet a un grup selecte de periodistes entrar i sortir lliurement de la Casa Blanca i cobrir el dia a dia del president.

L’incident que va generar la decisió de Trump sobre Acosta havia passat hores abans durant una roda de premsa en la qual el mandatari va valorar els resultats de les eleccions de mig mandat celebrades aquest dimarts. El periodista de la CNN es va embrancar en un tens estira-i-arronsa amb Trump, que després de respondre algunes de les seves preguntes li va retirar la paraula.

"Deixa el micròfon... Et diré una cosa, la CNN hauria d’estar avergonyida de si mateixa per tenir-t’hi a tu treballant. Ets un mal educat, una persona terrible", va dir Trump mentre Acosta forcejava pel micròfon amb una becària de la Casa Blanca.

Llibertat de premsa

Notícies relacionades

La Casa Blanca es va referir a aquest fet en particular per justificar la suspensió de la credencial. "Trump creu en la llibertat de premsa i espera preguntes difícils sobre ell i el seu Govern. No obstant, mai tolerarem que un periodista posi les mans al damunt d’una noia que només està tractant de fer la seva feina com a becària de la Casa Blanca. Aquest comportament és inacceptable", va dir Sanders en el comunicat.

"Que la CNN estigui orgullosa –va afegir– de la manera com el seu empleat s’ha comportat no és només fastigós, sinó que és un exemple del seu indignant menyspreu per tothom, incloent-hi les dones joves que treballen en aquest Govern".

Temes:

Donald Trump