Oberta una investigació

Uns 400 búfals apareixen misteriosament ofegats entre Namíbia i Botswana

La hipòtesi més probable és que acabessin a l'aigua al provar de fugir de depredadors

zentauroepp8774485 bufalos181108094529

zentauroepp8774485 bufalos181108094529

1
Es llegeix en minuts
Efe

Uns 400 búfals van aparèixer ofegats al riu Chobe, a la frontera entre Namíbia i Botswana, i els seus cadàvers van ser descoberts amb sorpresa pels veïns de les localitats properes, van informar mitjans locals.

Les autoritats dels dos països investiguen les causes de l’ofegament massiu, però la hipòtesi més probable és que acabessin a l’aigua al provar de fugir de depredadors.

Els fets van passar probablement dimarts, a la banda de la riba namibiana, a l’altura de la zona de Mbalasinte.

"No van poder escalar de tornada [a la vora] i van acabar ofegant-se. És un lamentable incident, hem perdut molta vida salvatge, que és la nostra herència, de cop", va assenyalar Romeo Muyunda, portaveu del Ministeri de Medi Ambient namibià, al diari 'The Namibian'.

Els cadàvers estan sent retirats i repartits per ser aprofitats per les comunitats properes.

El riu Chobe, que en una altra part del seu curs s’anomena riu Cuando, és un dels principals afluents del Zambeze, té una longitud total d’uns 1.500 quilòmetres i passa entre Angola, Namíbia, Botswana, Zàmbia i Zimbàbue.

Notícies relacionades

És una zona de gran riquesa natural i dona nom al Parc Nacional Chobe, on viuen grans poblacions de girafa, elefant i búfal africà, entre altres espècies.

Tot i que és relativament freqüent veure animals morts al riu, aquest ofegament ha sigut excepcionalment extens.