POLÈMICA AL JAPÓ

La Universitat de Tòquio admetrà les aspirants afectades per un accés sexista

El centre va alterar durant una dècada els resultats dels exàmens d'accés per admetre menys dones

La idea era evitar una escassetat de metges per l'abandonament laboral i les absències de les dones al tenir fills

zentauroepp40760562 japanese college students are absorbed in reading a booklet 181107121231

zentauroepp40760562 japanese college students are absorbed in reading a booklet 181107121231 / KATSUMI KASAHARA

1
Es llegeix en minuts

La Universitat de Medicina de Tòquio ha anunciat aquest dimecres que admetrà els afectats el 2017 i el 2018 per la manipulació de proves d’accés. Aquest procés es va realitzar per tenirmenys dones entre els estudiants, substituint-los per homes.

Un total de 101 aspirants, 67 de les quals, dones, han sigut rebutjades fraudulentament els dos últims anys, ha revelat en una roda de premsa la presidenta del centre privat, Yukiko Hayashi, que ha afegit que les que vulguin podran assistir a classes a partir del curs que ve.

"Ens disculpem profundament amb tots els afectats", ha dit en la compareixença recollida per la cadena pública NHK. Hayashi ha explicat que ja que la universitat té un límit de 63 admissions addicionals a l’any, no tots els damnificats hi podran accedir. Ella mateixa es va convertir al setembre en la primera dona al capdavant de la Universitat de Medicina de Tòquio després de destapar-se el cas aquest estiu.

Proves fraudulentes

La universitat privada va admetre a l’agost que va manipular durant més d’una dècada els resultats dels exàmens d’accés per admetre menys dones que homes. L’objectiu del biaix era mantenir el percentatge d’alumnes entorn del 30% del total de nous estudiants per evitar una escassetat de metges als hospitals afiliats, basant-se en l’argument que les dones japoneses solen deixar de treballar o s’absenten prolongadament al casar-se tenir fills.tenir fills

L’escàndol de la Universitat de Medicina de Tòquio va sortir a la llum mentre la fiscalia de la capital investiga el centre per presumptes pressions exercides per un alt càrrec del Ministeri d’Educació, Ciència i Tecnologia, perquè admetés el seu fill sota l’amenaça de retirar-li ajuts públics, un cas també recollit pels mitjans locals.

Notícies relacionades

El Govern està investigant altres escoles de medicina a tot el país i a l’octubre va revelar que havia detectat diferències significatives en les taxes d’aprovació de dones i homes els últims sis anys en diversos centres.

Educació va trobar evidències que les proves d’un nombre encara no revelat de centres van ser esbiaixades en funció del gènere i del registre de suspensos previs de l’aspirant.