en roda de premsa

Trump ataca un periodista de la CNN: «Ets un mal educat, una persona terrible"

El president dels EUA ha tornat a carregar contra la premsa referint-se als mitjans com "l'enemic del poble"

zentauroepp45796670 topshot   us president donald trump points to journalist jim181107184000

zentauroepp45796670 topshot us president donald trump points to journalist jim181107184000 / JIM WATSON

1
Es llegeix en minuts
Efe / Washington

El president dels Estats Units, Donald Trump, s’ha enfrontat aquest dimecres a un periodista de la CNN en la roda de premsa sobre els resultats de les eleccions legislatives i va tornar a referir-se als mitjans de comunicació com "l’enemic del poble".

"Deixa el micròfon... Et diré una cosa, la CNN hauria d’estar avergonyida de si mateixa per tenir-te a tu treballant per a ells. Ets un mal educat, una persona terrible," ha dit el mandatari. 

Trump ha respost així quan el periodista li ha preguntat sobre temes migratoris i el president ha contestat que "era suficient".

Trump ha demanat al periodista de la CNN Jim Acosta que el deixi governar el país i que passés el seu torn de pregunta a un altre company en l’enèsim enfrontament amb un professional d’aquesta cadena de televisió. "Honestament, crec que m’hauríeu de deixar dirigir el país", ha etzibat Trump.

En una escena insòlita, una ajudant del president ha aparegut en escena per provar d’arrabassar el micròfon al reporter i, tot i que en un primer moment no ho ha aconseguit, finalment sí que li ha tret el micròfon. El president ha afirmat que quan els mitjans nord-americans informen sobre suposades "notícies falses" són negatius per a la població. "Quan informeu de notícies falses, i la CNN ho fa molt, sou l’enemic del poble", ha incidit Trump, que sol recórrer a aquest terme de "notícies falses" per referir-se a la feina dels mitjans de comunicació amb què no està content.

Notícies relacionades

El periodista insultat per Trump ha sigut defensat per un company de professió que tenia el torn següent, davant del qual el mandatari ha contestat que tampoc era un gran fan de la seva cadena, en aquest cas la NBC.

Llavors, el reporter de la CNN ha tornat a aixecar-se del seu seient i ha provocat l’enuig del president: "Seu, sisplau", ha etzibat Trump. Es tracta de l’últim episodi dels atacs de Trump contra la llibertat de premsa al país.