TENIA 7 ANYS

Mor la nena que va il·lustrar les misèries de la guerra al Iemen

Amal Hussain va captar l'atenció mundial pel seu aspecte famèlic estirada al llit d'un hospital

zentauroepp45719402 amal hussain ni a de 7 a os  foto tyler hicks the new york t181102102932

zentauroepp45719402 amal hussain ni a de 7 a os foto tyler hicks the new york t181102102932

1
Es llegeix en minuts

Amal Hussain, la famèlica nena iemenita que va protagonitzar una de les imatges de més impacte dels últims temps per il·lustrar les terribles conseqüències de la guerra i la fam al seu país, ha mort. Als seus 7 anys i amb un estremidor aspecte, la petita reposava en un llit d’hospital amb una mirada que impactava tant com el seu aspecte vulnerable.

El retrat de la nena famolenca es va publicar la setmana passada a The New York Times, el mateix mitjà que ha informat que la nena ha perdut la vida. Aquest dijous, la família d’Amal va dir que havia mort en un campament de refugiats irregular a quatre milles de l’hospital.

Notícies relacionades

“El meu cor està trencat. Amal sempre estava somrient. Ara estic preocupada pels meus altres fills”, ha revelat la seva mare, Mariam Ali, durant una entrevista telefònica amb el mitjà nord-americà.

La pèrdua posa cara i nom al tremend cost humà d’un conflicte armat impulsat pelssaudites, i la situació del qual ha cobrat importància en les negociacions internacionals arran de l’escàndol mundial per les fosques circumstàncies que envolten a l’assassinat del dissident saudita Jamal Khashoggi al Consolat d’aquest país a Istanbul.